Geleceğin Bilim Adamları Ada AVM'de

Geleceğin Bilim Adamları; Ada AVM’de açtıkları stantla hünerlerini sergiledi.Küçük mucitler Ada AVM’de stand açtı. Kısa adı BİLSEM olan Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri; kentin en büyük alışveriş merkezi Ada AVM’de muhteşem bir stand açarak, hünerlerini sergiledi. Sergi; Ada AVM’de, 14 -20 Haziran tarihleri arasında açık kalarak, herkez tarafından gezilebilecek.

BİR HAFTA AÇIK
İlimizde 13 öğretmen ve 54 başarılı öğrencisiyle birlikte 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’nda açılarak, eğitime başlayan Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM ); Ankara’da açtıkları standın ardından, Ada AVM’de de büyük bir stand açarak, başarılı olduklarını bir kez daha ispatladı. “Bilimsel projeler, ebru, seramik, resim, fotoğraf, kukla tasarımları, Sakarya tarihi mekânları fotoğrafları, kültür gezisi, piknik ve müzik dinletileri ile tanıtım sunumlarının yer aldığı stand; 20 Haziran’a kadar açık kalarak, sabah 10 ile akşam 23 arası gezilebilecek.

BİR YILDA ÖĞRENDİLER
Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sıtkı Dilmaç, Ada AVM’de açtıkları standın; öğrencilerinin 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğrendikleri hem sanatsal, hem de bilimsel çalışmalardan oluştuğunu söyledi. Dilmaç ayrıca standa ayrıca; “Bu Benim Eserim” adlı dört ayrı çalışmadan oluşan ve kendilerine ödül getiren projelerinde sergilendiğini de sözlerine ekledi. Öğrencilerinin ödül aldığı projeleri ise şöyle: “Durmayan Tren, Arkeolog Süpürgesi, Geri Dönüşüm Matik ve Simetrik Noktalar”

İLGİNÇ ÇALIŞMALAR
Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sıtkı Dilmaç, Ada AVM’de öğrencilerinin sergileri ile Fen ve Teknoloji Kulübünün hazırladığı çalışmaları şöyle sıraladı; “Kara ve Üçgen Piramit. (a+b)3 açılımı ve (a+b+c)3 açılımını küplerle yapma. Simetri tahtası. Tangramlar. Üçgenin aç açılarının toplamının 180 derece ispatı. Üçgenin alanının değişmezliği. Elips çizimi. Aynalar ile sonsuz görüntü ve aynalar ile çokgenlerin oluşumu. Handi Kuleleri. Napier’in kemikleri ile çarpma. Çizgili tahta ile alan. Pisagor teo ispatı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]