Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk-Ermeni Araştırma Merkezi, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi ve ATUKAD Derneği işbirliği ile "Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa ev sahipliği yapan Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nde konferans öncesinde resmi belgeler ve fotoğraflara dayanan Ermenilerin Türkleri katlettiğine dair 35 fotoğraftan oluşan sergi açıldı. Okulun öğretmen ve öğrencileri gün boyu sergilenen fotoğrafları ilgiyle izledi.

ATUKAD ve okul yönetimi tarafından hazırlanan ve içerisinde Türk-Ermeni ilişkilerine ait birçok bilgi ve belgenin bulunduğu 300 adet CD, tarih öğretmenleri tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Hazırlanan programda SAÜ Araştırma Görevlisi Bilal Çelik tarafından "Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi" başlıklı konferans verildi. Çelik, "Birinci Dünya Savaşı'ndan günümüze kadar Ermenilerin iddiaları asılsızdır. Ancak bugüne kadar propaganda yönleri güçlü olduğu için sanki haklıymış gibi dünya kamuoyunu yanıltmaktadırlar. Oysa asıl katliama uğrayan Türklerdir. Bizler bu meseleyi doğru öğrenip çevremize anlatmalıyız" dedi.

Konferansta ayrıca, ATUKAD Derneği tarafından, "Tarih Bir Milletin Hafızasıdır" isimli film gösterimi yapıldı. ATUKAD Derneği Başkan Yardımcısı Metin Berberoğlu, okullardaki bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirterek, dünya kamuoyunda yanlış aksettirilen Türk-Ermeni ilişkilerinin yeni nesil tarafından doğru öğrenilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Türk-Ermeni ilişkileri hakkındaki konferansı büyük bir ilgiyle izleyen öğrenciler güncel bir konu hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendiklerini belirterek programı hazırlayan öğretmenlerine teşekkür ettiler.
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]