Gazze'ye Tam Donanımlı Bir Hastane Gönderildi

İHH Vakfı MÜSİAD ile birlikte Gazze’ye tam donanımlı bir hastaneye yetecek sağlık malzemelerinin bulunduğu bir kargo uçağı gönderdi.

Öte yandan Gazze'nin bombardımanda yok edilen sağlık alt yapısını yeniden kurulmasına destek olmak amacıyla, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerine 2.500.000 TL’lik nakdi yardım ulaştırdı.

Dün Saat 17.00'de Hareket

MÜSİAD ile İHH'nın ortak yürüttüğü çalışma ile Gazze’ye içinde insani yardım malzemeleri ve tam donanımlı bir hastaneye yetecek tıbbi malzemelerin bulunduğu ikinci bir kargo uçağı daha gönderildi. 631 bin 838 TL değerindeki 26 tonluk tıbbi malzeme taşıyan THY uçağı dün saat 19:00 ‘de Atatürk Havaalanı’ndan Mısır’ın Gazze’ye en yakın bölgesi olan Ariş Havaalanı’na hareket etti.

Yaralıların Yüzde 15'i Ölüyor

Uçaktaki tıbbi malzeme Ariş’te kamyonlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek. Gazze’de son belirlemelere göre 4 bini aşkın yaralı bulunuyor. Hastanelerde ilaç ve medikal donanımın az olmasından dolayı yaralıların yüzde 15’i hayatını kaybediyor. Bu anlamda gönderilen yardım, hastanelerdeki tıbbi cihaz eksikliğini bir nebze de olsa giderecek.

Gazze’ye 2.500.000 TL’lik Nakit Yardım

Öte yandan İHH Vakfı bombardımanda yok edilen hastanelerin yeniden inşaasına destek olmak amacıyla, Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerine 2.500.000 TL’lik nakdi yardım ulaştırdı. Bilindiği gibi İsrailin Gazze'ye yönelik giriştiği saldırılarda birçok hastane ve ambulans hedef oldu. İsrail saldırılarında şimdiye kadar çok sayıda doktor ve sağlık görevlisi hayatını kaybederken, bazı hastane ve sağlık ocakları da kullanılamaz hale geldi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]