Gazzeliler, Başbakan Erdoğan'a Kırgın

İsrail'in saldırıları 4. haftasında da devam ederken, Gazze dün sabah yine bombalandı. Gazze’ye girmeyi başaran İHH ekibi, Gazze’deki son durumu değerlendirdi.

İHH’nin Gazze’ye girmeyi başaran ekibinde bulunan ve yardımların koordinasyonunu sağlayan Mehmet Kaya, Gazze’nin İsrail ordusu tarafından üçe bölündüğünü ve Refah’dan içeri girişlerin imkansız olduğunu kaydetti. Yol boyunca israilin denetiminin sürdüğünü kaydeden Kaya, “Buradan sadece Kızılhac yetkilileriyle geçiş yapılıyor. Yardımlar ise sadece BM araçlarıyla sokulabiliyor. BM araçlarının dışında bir araç giriş yapmak istediğinde İsrail tankları tarafından vuruluyor. İHH ekibi Gazze'ye getirdiği yardımları kamplarda dağıtmaya başlayacak” dedi.

Minnettar

İsrail bombaları altında yaşam savaşlarını sürdüren Gazzeliler ise, Türk halkına duydukları minnettarlığı her fırsatta dile getiriyorlar. Kaya, Gazzelilerin, Türk halkının bu konudaki duyarlılığını takdir ettiğini vurgulayarak, “Gazzeliler, Türkiye’de gerçekleştirilen İsrail protestolarını takdir ediyor. Bu protestoların kesilmeden devam etmesinin gerektiğini söylüyorlar.” diye konuştu.

Gazzeliler Başbakan Erdoğan'a Kırgın

Bu arada söz konusu minnettarlığın yanısıra Gazzeliler, Başbakan Erdoğan’a Olmert’le yaptığı görüşme nedeniyle de kırgın. Bir hastane doktoru bu kırgınlığı, “Hastaneye gelen Gazzeli yaralılar ve yaralı yakınları Başbakan Erdoğan’a kırgın. Yaralılar, duyduğu minnet duygusunun yanısıra, İsrail’in Gazze saldırısının başlamasından 3 gün önce, Olmert’in Başbakan Erdoğan ile görüşmesine tepkili. Bu kişiler Başbakan 3 gün önce Olmert ile görüşmesini, ‘Başbakan Erdoğan’ın saldırıdan haberi vardı’ şeklinde yorumluyor. Bu görüşmenin ardından Gazze’nin vurulması halkı üzdü.” sözleriyle dile getiriyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]