Gazze Saldırısını, İsrail Bayrağı'nı Yakarak Kınadılar

Sakarya'da 150 kişilik grup İsrail'in Gazze saldırısını İsrail Bayrağı yakarak kınadı.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri basın açıklaması yaparak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını protesto etti. Grup adına konuşan Mustafa Özer Filistinliler'in 60 yıldır İsrail işgaline karşı direndiklerini belirterek,
tüm yokluklara rağmen Gazze'nin İsrail işgaline karşı direnişini sürdürdüğünü kaydetti. İnsanlık onuru adına Filistin'e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Özer "Katliama seyirci kalmamalıyız. Bu zor günlerde onların yanında olmalıyız. Eğer bugün onların yanında olmaz, onlara destek vermezsek geleceğimize de sahip çıkamayız. Bu duruma tanık olan tüm Müslümanlara, yöneticilere, krallara, alimlere ve halka çağrıda bulunuyoruz. Ne zamana kadar sessiz ve hareketsiz kalacağız? Daha kaç tane masum insanın katledilmesi gerekiyor?'' dedi.

Konuşmanın ardından bir grup benzin dökerek İsrail bayrağını yaktı. İsrail'e öfkelerini yanan bayrağı da çiğneyerek gösteren protestocular eylemde "Yaşasın küresel intifada", "Katil İsrail Orta Doğu'dan defol", "Kahrolsun işbirlikçi zalimler", "Hamasa selam direnişe devam" şeklinde slogan attılar. Grup, bayrağın yakılmasının ardından sessizce dağıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]