Gazze İçin Üçüncü Kargo Uçağı da Yola Çıktı

İnsani Yardım Vakfı İHH olarak MÜSİAD’ın desteğiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere üçüncü kargo uçağını da gönderildi. THY’ye ait kargo uçağı ilaç, tıbbi malzeme ve gıdadan oluşan 36.5 ton yardım malzemesi taşıyor.

İnsani Yardım Vakfı İHH olarak MÜSİAD’ın desteğiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere üçüncü kargo uçağını da gönderdi. Kargo uçağının yüklenmesi sırasında yaptığı açıklamada Gazze'ye yönelik yardımların hız kesmeden süreceğini söyleyen İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, gönderilen kargo uçağının içinde 20 bin çocuğun bir aylık süt ihtiyacını karşılayacak miktarda süt tozu, tıbbi araç ve ilaçlar bulunduğunu söyledi. Şuan Gazze halkının iğneden ipliğe her şeye ihtiyacı olduğunu belirten Oruç, “Çünkü Gazze’de her şey tükenme noktasında” dedi.

Oruç, ayrıca birkaç gün içinde 1400 tonluk bir yardım gemisini de yola çıkacağı müjdesini verdi.

Bir An Önce Ateşkes Sağlanmalı

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal ise daha önce İHH ile birlikte bir kargo uçağı gönderdiklerini hatırlatarak, “Şimdi de yeni bir kargo uçağını Gazze'ye gönderiyoruz. Bundan sonra da MÜSİAD olarak Gazze’deki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Elbette yardımlar kadar İsrail’in bu vahşetine bir an önce son verilmeside önemlidir. Uluslar arası kamuoyu ve İslam Konferansı Örgütü bir an önce ateşkesi sağlamalıdır” şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]