Gazze için toplanan yardımlar teslim edildi

Erenler Belediyesi\'nin ramazanın son altı gününde kurduğu stantlarda İHH ile birlikte topladığı 25 bin Lira Gazze’ye gönderildi.

Çarşamba Pazarı ve Yunus Emre Meydanı\'nda kurulan stantlarla Erenler’den Gazze için 25 bin lira yardım toplandı. İHH İL Temsilcisi Ademoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ü ziyaret ederek desteklerinden dolayı kendisine, emeği geçenlere ve tüm Erenlerlilere teşekkür etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu yaptığı açıklamada; “Gazze’de başlayan büyük katliam ve soykırımın artık insanların tamamen içlerini acıttığı bir dönemdeyiz. Sakarya’da diğer İllerde ve tüm ülkelerde olduğu gibi insanlar tepkilerini bir şekilde ortaya koymaya başladılar. Sakarya’mızda da bu anlamda güzel çalışmalara imza attık. Kardeşlerimize yapabildiğimiz ölçüde maddi manevi desteklerle yanlarında olmaya gayret gösterdik. Erenler Belediyemiz\'inde güzel bir çalışması oldu bu anlamda ve yaptığımız çalışmalara katkı sağlamış oldular. Özellikle Belediye Başkanımızın gayretiyle ve Erenler halkını harekete geçirmesi vesilesi ile şu ana kadar bu dönem içerisinde 25 bin lira gibi bir miktarı Gazze’ye aktarmış olduk. Başkanımıza, çalışan arkadaşlarımıza ve bu çalışmaya katkı sağlayan bizimle birlikte olan tüm Erenler halkına da teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsu” dedi.

Dünya’da müslümanlara yapılan zulümlere değinen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise açıklamasında; “Nerde akan kan ve savaş varsa mutlaka orda zulüm gören müslümanlar vardır. Son süreçte özellikle Gazze’de Dünya’nın baş belası terörist devlet İsrail, Gazze\'deki kardeşlerimize operasyon başlattı. Havadan, karadan ve denizden bir aydır süren bu saldırılarda yaklaşık iki bin civarında canımız gitti. Bunların çoğunluğu da kadın ve çocuklar. Manevi yönüyle buradan onlara dualarımızı gönderiyoruz. Bir yandan da maddi katkılarımızı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz. Toplanan bu meblağ yeterli bir miktar değildir ama asla son da değildir. Her şartta müslüman kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz. Bizi en çok üzen konu ise Latin Amerika ülkelerinin tamamı İsrail\'i protesto ederken ve onları terörist devlet ilan ederken maalesef İslam dünyasından Arap ülkelerinden Katar\'dan başka hiçbir liderden veya ülkeden Filistinli kardeşlerimize destek gelmedi. İsrail’e yanlış yapıyorsunuz bile diyemediler. Bu son olayların İslam ümmetinin uyanışına vesile olmasını diliyorum” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]