Gaziler Günü Sakarya'da kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında “Mareşal”rütbesi ile “Gazilik” ünvanı verilmesinin 93’ncü yıldönümü ve Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da yapılan törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kent Meydanı\'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı\'nın okunmasıyla başlayan program Atatürk Anıtı\'na çelenk sunulmasıyla devam etti. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle günün anlam ve önemi belirten konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Albay Sadettin Torkul, “19 Eylül Gaziler Günü savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi toplumun ulusal değeridir. Gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Sakaryalı gazilerimiz adına başkomutanımız gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bando takımı eşliğinde Tığcılar Mahallesindeki dernek binasına geçerek ziyarette bulundular.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]