Gazi ve şehit yakınlarına verilen seyahat kart beğenilmedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile vazife malulü ve yakınları için hazırladığı ve yakında dağıtımı yapılacak ücretsiz seyahat kartı beğenilmedi. Kartta ‘Ücretsiz’ ifadesinin rencide etmesi sebebiyle kaldırılması istendi, ayrıca bütün kartlara tüm unvanların yazılmasının karışıklığa sebep olacağı kaydedildi.

Konyalı terör gazisi İbrahim Lale, kart tasarımının değişmesi için imza kampanyası başlattı. Change.org platformunda üç gün önce başlatılan imza kampanyasına üç günde 300 şehit yakını ve gazi imza verdi. Lale, yaptığı açıklamada, karttaki \'ücretsiz\' ifadesinin \'rencide edici\' olduğunu, bunun yerine kendilerini tanıtan bir kart tasarımı istediklerini söyledi. Bütün kartlara ‘Şehit yakını, Gazi-gazi yakını, Vazife malulü-yakını’ ifadesinin yer aldığını, bunun karışıklığa sebep olacağını dile getiren Lale, "Bunun yerine örneğin kişi şehit yakını ise ‘Şehit yakını’ yazılmalı. Gazi ise ‘Gazi’, gazi yakını ise ‘Gazi yakını’ yazılmalı. Ayrıca önceki seyahat kartlarında ‘ücretsiz’ ifadesi yoktu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çağrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen bu kartların tasarımını değiştirin aksi takdirde bu şekilde çıkması durumunda imza verenler bu kartları almayacaklardır, ben kesinlikle almayacağım." dedi. Lale, Bakanlığa kartların ne şekilde olmasını istedikleri yönünde bir de teklifte bulunduklarını dile getirerek, tekliflerinin dikkate alınmasını istedi.

Ankaralı Gazi İbrahim Bubur ise "Ben Gaziyim. Kartımda gazi yazsın. Şehit yakınına şehit yakını yazsın. Bunu yapmak çok mu zor?" diye sordu. İzmir’den Ali Akyol ise bu kartın aynı zamanda bir tanıtım kartı olduğuna dikkat çekerek, "Kimin kim olduğu net şekilde yazılmalı. Kartta kim olduğum net olarak belirlenmeli." ifadesini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]