Gazeteci Tandoğan öğrencilerle deneyimlerini paylaştı

Gazetecilik bölümü öğrencilerine mesleğin önemi ve çalışma şartları hakkında bilgiler veren Sakaryahalk Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erhan Tandoğan araştırmacı gazeteciliğin meslekte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

SATSO Ticaret Meslek Lisesi’nin bünyesinde bulunan İletişim Meslek Lisesi’nin gazetecilik bölümü öğrencilerine yönelik olarak verilen seminerler devam ediyor. Öğrencilerin mesleğe adım atarken tecrübe kazanması amacıyla verilen seminerlerin bu seferki konuğu Sakaryahalk Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erhan Tandoğan oldu. Tandoğan, gazetecilik konusundaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşırken, 10-İ 11-İ ve 12-İ sınıfı öğrencilerinden gelen soruları da yanıtladı.

"Araştırmacı ruha sahip olmak önemli"

Gazeteciliğe başlamanın ilk yolunun muhabirlikten geçtiğine dikkat çeken Tandoğan, bir gazetecinin çok okuması ve araştırmaya önem vermesi gerektiğine işaret etti. Tandoğan “Her meslek önce sevgiyle başlar. Bu meslekte de sevgi, dürüstlük ve araştırmacı bir ruha ihtiyaç var. Çok şükür ben Sakarya’da bunu görüyorum. Bizim gazetecilerimiz ve bağlı oldukları gazeteler bu konuda Türkiye’de oldukça iyi konumdalar” dedi.

Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Erhan Tandoğan, mesleğe adım atacak öğrencilere başarılar diledi. Yaklaşık 1 saat süren seminere SATSO TML Müdürü Aydın Dinç, okulun iletişim bölümü sorumlusu ve müdür yardımcısı Uğur Tuzgu, gazetecilik hocalarından Erol Gökçe ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerin ardından Tandoğan, öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]