Gazete patronunun davası devam ediyor

Sahibi olduğu Anadolu Gazetesi’ni denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu çalışanlarına silahlı saldırıda bulunarak iki kişinin ölümüne neden olan Adnan Uyumaz, bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Uyumaz, olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi.

Sakarya’da yayın yapan Anadolu Gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat (46) ve BİK Denetçisi Devrim Özergin’i (43) silahla öldüren, Mustafa Süke’yi (36) yaralayan Adnan Uyumaz’ın tutuklu yargılandığı davaya devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde görülen davaya tutuklu sanık Adnan Uyumaz ile tutuksuz yargılanan Vedat Ö, Saffet Ö. ve müştekiler Mustafa Süke, Eda Özergin’in vekili Avukat Tezay Yıldırım ile Berrin İlkay Bolat’ın vekili Avukat Semih Biten katıldı.

Duruşmada savunma yapan Adnan Uyumaz, pişman olduğunu belirterek "Bu olayın artık sonuçlanmasını istiyorum. Gazetemizin, hırsızlık olaylarının üzerine gitmesi, Basın İlan Kurumu tarafından denetlenmemize sebep oldu. Emri kim verdi bilmiyorum ama hiç birinin aslının olmadığını biliyorum. Avukatlarım gereğini yapacaklardır. Bu olaya sebep olanları önce Türk hukukuna, sonra da Allah’a havale ediyorum. Beni bu duruma düşürenlerin Allah belasını versin. Bu olayı aydınlanmasını en çok ben istiyorum. Silahı çeken benim, ama bu olayı yapmama vesile olanlar var. Beni canlı canlı mezara koydular. Allah sorsun” dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Adnan Uyumaz’ın iki kişiyi “Kasten öldürme”, 1 kişiyi de “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 13 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme son kararın verilmesi için duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]