Gaffar Okkan Suikastı 8. Yılını Doldurdu

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan, vefatının sekizinci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde mezarı başında anıldı.

Şehit emniyet müdürü Okkan'ın mezarı başında düzenlenen anma törenine Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı Nizamettin Acar, şehit emniyet müdürünün eşi Zerrin, kızı Sezin Okkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi eşi ve kızı, Gaffar Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı. Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde Okkan'ın kısa özgeçmişi okundu. Tören, Okkan'ın mezarı başında yapılan duanın ardından son buldu.

Tören sonunda CİHAN muhabirinin sorularını cevaplandıran Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan'ın çalışmasıyla, yaşamıyla, dürüstlüğü ve insanlığıyla herkesin ders alacağı bir insan olduğunu söyledi.

Yaşamıyla Herkese Örnek Olsun

'Okkan'ı unutmak mümkün değil'
diye konuşan Yılmaz, şunları söyledi: "Benim ağabeyimdi, meslek büyüğümdü. Çok uzun süre geçmedi. Sanki dün olmuş gibi. Herkesin ondan öğreneceği çok şeyi var. Ders alınması gereken bir insan. Çalışmasıyla, yaşamıyla, dürüstlüğü ve insanlığıyla eşsiz bir yönetici. Çok iyi bir aile babası ve emniyet müdürüydü. Yaşamıyla herkese örnek olsun. Mekanı cennet olsun. Hepimiz onu örnek alıyoruz."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]