"G-20'ye ev sahipliği yapmak ağır bir utançtır"

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 531. hafta eyleminde, G-20 toplantısı, Lübnan ve Fransa’daki saldırılar ve Bangladeş rejiminin Cemaat-i İslami liderlerine yönelik yeni idam kararları gündeme getirildi.

Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu basın açıklamasında, Türkiye’nin G-20'ye ev sahipliği yapmasının ağır bir utanç olduğu “Durum böyle iken, G-20 isimli bu karanlık çeteden ayrılma iradesi sergileyeceğine, Antalya’da yapacağı ev sahipliğini gurur tablosu olarak takdim eden hükümet, hem faiz lobileriyle hesaplaşma iddiasını çürütmüş hem de hanesine ağır bir utancı daha yazdırmıştır” sözleriyle ifade edildi.

Lübnan ve Fransa’da ard arda meydana gelen IŞİD saldırılarına da değinen platform, bu tür saldırıların önüne geçilmesi için IŞİD’in temsil ettiği tekfirci düşüncenin panzehiri olan ‘ümmetçilik’ düşüncesinin öne çıkartılması gerektiğini vurguladı.

Son olarak Bangladeş rejiminin Cemaat-i İslami liderlerine yönelik yeni idam kararlarına değinilen açıklamada, “Sırtını bölgesel düzlemde Hindistan'a, küresel düzlemde Amerika'ya yaslayan Bangladeş rejimi kendi eliyle kendi sonunu hazırlamak istemiyorsa idamları acilen durdurmalı ve İslami kimliğe yönelik saldırgan ve faşist tutumundan vazgeçmelidir” denildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]