"Fütüvvet Hareketi" konulu sempozyum düzenlendi

Anadolu Platformu\'nun bu yılki konusunu "Siyaset, Ahlak ve Cemaatler" olarak belirlediği, 9. Anadolu Buluşmaları\'nın ikinci gününde "Fütüvvet Hareketi" konulu sempozyum düzenlendi.

Akyazı ilçesindeki Kuzuluk Termal Tesisleri\'nde Prof. Dr. Ekrem Atalan\'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumu yazar Prof. Dr. Mikail Bayram sundu.

Bayram, fütüvvetin, İslam dünyasında, medeniyetinde kabul edilen üstün, değerli, ahlaklı, cömert, yiğit, kahraman insan kavramlarını içerdiğini anlattı.

Fütüvvetin, insanlığın ortaklık dürtüsü olduğunu aktaran Bayram, "Her toplum kendi kültürüne göre üstün insan belirler, o üstün insanı takdir eder, över, onların peşinde olmaya çalışır" diye konuştu.

Platform başkanı Aldemir

Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada sempozyuma 60 ilden bin 100 kişinin katıldığını yeni Türkiye\'yi, İslam dünyasını, milletten ümmete gidişin konuşulduğunu söyledi.

İslam\'ın yaklaşımlarından uzak bir düşünceyle yeni dünyanın inşa edilemeyeceğini ifade eden Aldemir, İslam dünyasındaki entellektüel daralmayı, çölleşmeyi aşmak için gece gündüz yılmadan, usanmadan fikir üretilerek, bu fikirlerin paylaşılması gerektiğini aktardı.

Türkiye\'de, cemaat konusunda yanlış uygulamalar olduğunu dile getiren Aldemir, şöyle devam etti:

"Siyasetten, bürokrattan, istihbaratçıdan, yer yer Allah, peygamber adına sözüm ona inisiyatif almaya çalışarak cemaat olduğunu söyleyen yapılar, iş takipçiliğine, uluslararası sistemin taşeronu olmak durumuna düştüğü için bu kavramın yeniden sahih İslam algısıyla ele alınmasını istiyoruz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]