Futbolda 'Engel' Tanımayanların 'En'lerine Ödül

2009 yılı "Ampute Futbolun En İyileri" ödülleri, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Sakarya Salonu'nda düzenlenen törene, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TSK Sağlık Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu, eski bakanlarından İsmet Sezgin, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Alp Yalman, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktörler Yılmaz Vural, Rasim Kara, Giray Bulak, Celal Kıbrızlı, eski futbolcu Ogün Temizkanoğlu, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Ankara Şubesi Başkanı Semih Baskan ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Özak, Türkiye'de çok sayıda engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, temel amaçlarının, engelli vatandaşlar ve ailelerinin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi. Bunun için 'topyekun' çalışmak gerektiğini vurgulayan Özak, bu engelleri kaldırmak için kendi çalışmalarının yanında, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de engelli vatandaşlara destek olması gerektiğini vurguladı. Bakan Özak, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için sosyal hayatta, kültürde, sanatta ve sporda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, yürürlükte olan Özürlüler Kanunu'nun da diğer ülkelere örnek oluşturacak bir kanun olduğunu kaydetti. Bakan Özak, Türkiye'de 2.5 milyon lisanslı sporcu bulunduğunu, ancak bu sayının Türkiye'ye yakışmayacak ölçüde az olduğuna işaret ederek, lisanslı sporcu sayısının bir an önce artırılması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin dört bir yanını spor tesisiyle donatmak için çalıştıklarını dile getiren Özak, Türklerin sporu çok seven ama yeterince spor yapmayan bir millet olduğunu kaydetti.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Alpaydın da, merkez olarak tüm engelli spor branşlarına destek verildiğini ve bu branşların gelişmesine katkıda bulunulduğunu belirterek, ampute futbolun yanı sıra atıcılık, okçuluk, golbol ve masa tenisi gibi branşlarda da gazilere ve engelli vatandaşlara spor yapma imkanı sağladıklarını bildirdi. Milli sporcular yetiştirdiklerini ve yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Tuğgeneral Alpaydın, böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ödül Töreni

Türk Futbol Federasyonu Ankara Temsilcisi Adnan Ersan ve Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar'ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende, Türkiye Ampute Futbol Ligi'nde birinci yarının 'en'lerine ödül verildi. Ampute Futbolda 2009'un gol kralı, asist kralı, en centilmen oyuncusu ve takımı, en başarılı teknik adamı ve menajeri, en iyi yöneticisi ve fizyoterapisti, mevkilerin en iyi 7 oyuncusu ve en iyi 3 hakemi ödülleri sahiplerini buldu. Törende, futbol takımlarına, sponsorlara ve ampute futbola katkı sağlayanlara da ödül verildi. Törende 'özel ödül' kapsamında, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Alpaydın, Kulüpler Birliği Vakfı adına Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından ödül verildi. Özak'a da eski bakanlardan İsmet Sezgin verdi. Ankara Engelli Gençlik Kulübü Başkanı Garip İnal, ödülünü aldıktan sonra Bakan Özak'tan ampute maçlarının 'İddaa' oyununa alınmasını ve daha fazla sponsor bulabilmek için Sponsorluk Kanunu'nda değişiklik yapılmasını talep etti.Ödül töreninin ardından Türk futbolunun efsane yıldızları ile yılın en iyi ampute futbol yıldızları gösteri maçı yaptı. Efsane yıldızlar kadrosunda, Rasim Kara, Giray Bulak, Bülent Ünder, Serdar Tatlı gibi isimler yer aldı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]