Futbol Okuluna İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaz ayında spora teşvik etmek amacıyla faaliyete soktuğu futbol okuluna ilgi her geçen gün artıyor. 100’ün üzerinde sporcu Erenler Atatürk Stadı’nda haftanın 3 günü emin ellerde geleceğe hazırlanıyor.

Sportif amaçlı hizmetlerle de Sakaryalıların yanında olduklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, “Öğrencilerin kendi okullarında verilen eğitimlerini aksatmadan kendi eğitimleri ile futbolu birlikte yürütmeleri gerektiğini önemle vurguluyoruz. Ayrıca geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve sporun evrensel boyutları içerisinde, genç sporcularımızın bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Futbol okulumuzda amaç; futbol sevgisini aşılamak, buradan tespit ettiğimiz yetenekli gençleri Sakaryaspor’a ve Türk futboluna kazandırmak ve sosyal yönü güçlü bireyler yetiştirmektir” dedi.

Çocuklarımız Emin Ellerde

Büyükşehir futbol okulunda öncelikli hedeflerinin dışında amaçlarının yetenekli futbolcuları keşfedip spor dünyasına kazandırmak olduğunu belirten Erenler Stadı Şube Müdürü İhsan Koç ise , “Çocuklarının futbol konusunda yetenekli olduğuna inanan aileler çocukları için en doğru adresin burası olduğuna emin olabilirler. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın topluma faydalı gençler olarak yetişmesi için oluşturduğumuz eğitim programı ‘İyi futbolcudan önce topluma sağlıklı bireyler’ yetiştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Okulumuz Tam Bir Eğitim Yuvasıdır

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Futbol Okul’unda çocukların okul eğitimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten futbol okulu Antrenörü Kadir Şirin, “Bu yüzden bizler için onların zihinsel gelişimleri en az bedensel gelişimleri kadar önemlidir. Bu amaçla eğitim programımız onların teknik becerilerini taktik zekâsı ile bütünleştirmeyi hedefler. Bu hedef doğrultusunda yürüttüğümüz eğitim programı onlara bireysel becerilerini grup çalışmalarına katabilmek, çabuk ve doğru karar verebilmek, hızlı ve doğru tepkiler vermek ve yaratıcılıklarını geliştirmek konularında yardımcı olur. Futbol okulunun bir diğer amacı sağlıklı zihinler yetiştirmektir. Futbol okulumuz tam bir eğitim yuvasıdır” dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]