Fuarın yıldızı Taraklı

Taraklı El Sanatları ve yöresel tatları etkinlikte tanıtıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2014 başında uygulanmaya başlanan “Tourism Paths of the Black Sea Region Project – BSB TOUR (Karadeniz Havzası Turizm Yolları Projesi” kapsamında “Karadeniz Havzası Yöresel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

3 gün sürdü

Etkinlik Tekirdağ sahil alanında düzenlendi. 3 gün süren etkinliğe, İstanbul, Trakya Bölgesi, Doğu Marmara Bölgesi ve Yunanistan, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Ermenistan’dan katılımlar gerçekleşti.

Taraklı’dan da Kent Konseyi Başkanı Naim Nalbant,Taraklı Yerel Kültür Derneği Başkanı Feyzi Çakmak ve Sakin Şehir Derneği Başkanı Şahin Akı başkanlığında katılımın yapıldığı organizasyonu Taraklı Halk oyunları ekibi şenlendirdi. Katılımcılar için ayrılan ücretsiz stantlarda yöresel el sanatları ürünleri ve yöresel tatların tanıtım ve satışını yapıldı.

Çok faydalı oldu

Taraklı Yerel Kültür Derneği Başkanı Yardımcısı Mustafa İşcan fuarın Taraklı’nın tanıtımı açısından çok iyi geçtiğini belirterek “Taraklı standımız fuarın en gözde standı idi. Geleneksel ürünlerin tanıtımında çok faydalı oldu. Bu tür etkinlikler çok faydalı oluyor” dedi.

Taraklı Kent Konseyi Başkanı Naim Nalbant ,Yerel Kültür Derneği Başkanı Feyzi Çakmak,başkan yardımcısı Mustafa İşcan ve Sakin Şehir Derneği Başkanı Şahin Akı fuara iştirak eden diğer katılımcıların stantlarını ziyaret ettiler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]