Frekans Ayarı Yapamayanlar Servislere Akın Etti

Sakarya'da, uydu alıcılarında frekans ayarı yapamayan yüzlerce vatandaş ayarları yaptırabilmek için servislerin yolunu tuttu.

TÜRKSAT A.Ş.'nin pazartesi günü saat 02.00'da TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınları TÜRKSAT 3A uydusuna aktarmasının ardından uydu alıcılarında gerekli ayarlamayı yapamayan yüzlerce vatandaş servis hizmeti veren elektronikçilere akın etti. Yoğun talebe cevap veremeyen elektronikçiler de uzun kuyruklar oluştu. Adapazarı ilçesinde uydu cihazı satışı yapan bir mağazanın yetkilisi Hüsamettin Sevinç, uydu alıcılarının ayarlarını yapamayan yüzlerce vatandaşın kendilerine başvurduğunu söyledi.

Talebe cevap vermekte güçlük çektiklerini kaydeden Sevinç, "Dünden beri yüzlerce kişi cihazlarına ayar yaptırmak için getiriyor. Mağazada kuyruklar oluştu. Servis hizmeti verdiğimiz cihazların ayarını 5 YTL karşılığında yapıyoruz. Yoğunluğun yarın da artmasını bekliyoruz." dedi. Servis yetkilileri, ayarların basit olduğunu, otomatik güncelleme düğmeleriyle ayarlarının yapılabileceğini belirtti.



Evde uydu alıcısının ayarını kendisinin yapmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirten Bedri Kaya, uydu alıcısına serviste ayar yaptırdığını dile getirdi. Kaya, şunları söyledi: "Yayınlar kesilince evde gece yarısına kadar uydu alıcısının ayarlarını yapmaya çalıştım. Tanıtım filminde belirtilen ayarları yapmama rağmen ekrana görüntü gelmedi. Benim gibi bir çok arkadaşımın da aynı sorunu yaşadığını öğrendim."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]