Fotomaraton Yarışmasında Birinci Belli Oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Geleneksel Fotomaraton Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından “fotoğraf sanatını desteklemek” ve “Adapazarı’na arşiv kazandırmak” amacıyla düzenlenen ve bu yılki konusu “Marka Şehir Sakarya” olan yarışmaya 70 dosya katıldı.

Prof. Dr. Güler Ertan (Haliç Ü. Güzel Sanatlar Fak. Dekanı), İbrahim Zaman (Fotoğraf Sanatçısı), Prof. Dr. Barbaros Gürsel (Marmara Ü. Güzel San. Fak. Fotoğraf Böl. Bşk.), Oktay Çolak (Marmara Ü. Güzel San. Fak. Öğretim Üyesi), Servet Sezgin (Fotoğraf Sanatçısı) ve İsmail Arzu Açıkel’den (Fotoğraf Sanatçısı) oluşan seçici kurul, yarışmaya gönderilen 70 dosya üzerinde 6 saat süren inceleme ve değerlendirmeden sonra ödül alan eserleri ve sahiplerini belirledi:

Ödüller           Marka                                               Adı Soyadı

Başarı 1        “Süpürgeci Zanaatkarlar” (10 foto)         Nevzat Yıldırım

Başarı 2        “Tarih ve Doğal Güzellikler” (10 foto)      Nevzat Yıldırım

Başarı 3        “Taraklı’da Sonbahar” (7 foto)               Ali Fuat Altın

Mansiyon 1    “Kabak” (5 foto)                                  Rasim Soylu

Mansiyon 2    “Nehir” (5 foto)                                    Mehmet Ali Poyraz

Mansiyon 3    “Tarih” (10 foto)                                   İhsan Korkut

Özel Ödüller

Sakarya B.Bld.         “Göller ve Turizm” (5 foto)           Füsun Ertunç

SAGÜSAD                “Taraklı” (7 foto)                       Hadi Arslan

İnşaat Müh. Odası    “Biz Olmak” (6 foto)                   Zuhal Özgündüz

Kumru Fotoğrafçılık   “Alternatif Turizm” (9 foto)          Ömer Turhan

Irmak Dergisi           “Deniz” (5 foto)                         Mustafa Özgül

Sergilemeler (13 adet)

Hakan Kalmış, İsmail Okur, Vahit Şemen, Derya Şarbalkanlı, Faruk Ertunç, Oğuzhan Edman, İhsan Korkut, Mehmet Emin Kurtaran, Tuncer Açan, Murat Nezir, İsa Cida, Mustafa Gezer, Emrah Gültekin. 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)’nun 2008/46 Sayılı kararı ile desteklenen ve TFSF Temsilcisi Cihat Çavdar’ın gözetiminde gerçekleştirilen yarışmaya, her bir yarışmacı en az beş, en çok on fotoğrafla ve iki dosya üzerinden katıldı ve değerlendirmeler dosyadaki tüm fotoğraflar üzerinden gerçekleştirildi. Toplam 5.150 YTL para ödüllü yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 04 Aralık 2008 Perşembe günü saat 17:00’de AKM’de yapılacak.

Yarışma hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, “Yarışmaya katılan her fotoğrafçıya çok teşekkür ediyorum. Onların eserleri sayesinde, her geçen gün hızla markalaşan Sakarya’mız, daha estetik ve daha zengin bir şekilde tanıtılacaktır. Sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak devam edecektir” dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]