Formulaz'ın şampiyonu, Kenan Sofuoğlu oldu

Rize\'de bu yıl 6\'ıncısı düzenlenen Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği\'nde Kenan Sofuoğlu şampiyon oldu.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği’ne, geçen yıl olduğu gibi Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu\'da katıldı.

64 ilginç tahta araba

Tahta Araba Şenliği’ne, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen yarışçılar kendi tasarımları olan 64 ilginç tahta araba ile katılırken, yörede ‘kara lastik’ olarak bilinen lastik ayakkabı giydikleri gözlenen yarışmacıların olası kazalara karşı kask, takmaları dikkati çekti. Yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır" tabelaları asıldı.

Sofuoğlu birinci oldu

Yarışta, sürücüler tehlikeli anlar yaşarken, kazalarda yaralanan sporcular oldu. Motor sporlarında, Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, resmi yarışmacı olarak müsabakalara katılırken, kara lastik giymesi ve motorcu kaskı takması ilginç bir görüntü oluşturdu. Bin 600 metrelik parkurda Sofuoğlu, ilk turda rakiplerine fark atarak birinci geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, "Burada olmaktan bu atmosferi yaşamaktan çok mutluyum. Normalde yarışma niyetinde değildim ama bu atmosferi görünce dayanamadım. Motorsiklet yarışından daha heyecan verici. Bir an kalbim duracak gibi oldu. Bu tecrübeyi yaşamaktan dolayı mutluyum" dedi.

Reklam: Sakarya motosiklet

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]