FİSKOBİRLİK başkanlığına yeniden Lütfü Bayraktar seçildi

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ nin (FİSKOBİRLİK) 76. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Lütfü Bayraktar güven tazeledi.

FİSKOBİRLİK’e bağlı EFİT tesislerinde gerçekleştirilen kongrede 133 delegenin tamamı katıldı. Yapılan oylamada oy kullanan 133 delegeden 78’inin oyunu alan mevcut Başkan Lütfü Bayraktar güven tazelerken Günan Murat Hatipoğlu başkanlığındaki liste ise 46 oy’ da kaldı ve 9 oyda geçersiz sayıldı. 

Yaptığı konuşmada, hükümetle hiçbir zaman irtibatı koparmadığını ve kurum adına bütün taleplerinin karşılığını aldığını ifade eden Bayraktar, “ Biz gayri menkul satmakla eleştiriliyoruz. Evet sattık. 150 milyon TL’lik gayrimenkul satıldı ama karşılığında 350 milyon TL borç ödendi. Her kongrede üretici borçları masaya yatırılırdı. Bakın bugün üretici borçları gündemde yok. Bir dönem FİSKOBİRLİK’in kendi gayrimenkulleri bile teminat olarak kabul edilmiyordu. Şimdi biz karşı kurumlardan teminat alıyoruz. Bu bir güven değil mi? Artık FİSKOBİRLİK fındık alan, üreten bir kurumdur. 3 yıl öncesine kadar gayrimenkul sattığımız doğru ama artık gayrimenkul alabiliyoruz. Aldığımız yerler de var. Bir de bizi hükümetle irtibatı koparmakla eleştiriliyoruz. Biraz önce okunduğu gibi Cumhurbaşkanımızdan telgraf geldi. Cumhurbaşkanı her yere telgraf gönderiyor mu? Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile ipleri kopardığımız söyleniyor. Biz Bakan olduktan sonra yazdığımız dilekçelere ve taleplere karşılık bulduk. Ancak birileri Nurettin Bey aşağı, Nurettin Bey yukarı diye Sn.Bakanımız Nurettin Canikli’ ye azap çektiriyor. Bırakın artık bunları. Bölgemizin çok değerli bir ismi bakan olmuş. İşini yapsın bölgemize hizmet etsin” dedi. Bayraktar: "Önümüzdeki  4 yıllık süreçte FİSKOBİRLİK Türkiye ve dünyada herkesin dikkate alacağı, piyasada söz sahibi olacak bir kurum haline gelecek" diyerek konuşmasını bitirdi.

Yapılan konuşmaların ardından ise geçilen seçim gündeminde 133 delegeden tamamı oy kullanırken, kullanılan oyların 78’ini Lütfü Bayraktar başkanlığındaki liste alırken, Günan Murat Hatipoğlu başkanlığındaki liste ise 46 oyda kaldı. 9 oy ise geçersiz sayıldı.

 Fiskobirlik Genel  Başkanı seçilen Bayraktar\'ın Yönetim Kurulu Asil listesinde Ali Coşkun (Alaplı), Ömer Çebi (Trabzon), Sıtkı Şarman (Ordu), Hasan Serdar (Fatsa), Halit Ayar (Giresun) ve Yönetim Kurulu yedek üyeliği listesinde Mahmut Sivrikaya, Ertan Yılmaz, Maksut Şen, Servet Türk, Hüseyin Pehlivan ve İrfan Çakar olarak belirlendi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]