Finlandiyalı öğrenci gelin oldu

Sakarya Ali Dilmen Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, “Dünya Mirası Yeryüzü” isimli Comenius projesi kapsamında Avrupa ülkelerinden ilimize gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler için düzenlenen Kültür Gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği kültür gecesinde Almanya, Polonya, İsveç ve Finlandiya’dan gelen öğrenciler, ev sahibi Sakaryalı öğrencilerle tam bir uyum içinde unutulmaz bir gece yaşadılar.

Yoğun katılım

Kapalı Çarşıdaki düğün salonunda düzenlenen “Kültür Tanıtımı” gecesi yabancı konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Geceye; Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Şube Müdürü Vedat Tezbiten, Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Bayraktar, AB Projeleri Sakarya İl Koordinatörü Ziya Özbek, Güneşler Lisesi Müdürü Faruk Kıral ile çok sayıda davetli katıldı. Ali Dilmen Anadolu Lisesi Müdürü Melik Hayri Çetinkaya, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, proje çalışmalarının çok olumlu geçtiğini ve yabancı misafirlerini en güzel şekilde ağırladıklarını söyledi.

Sema ve Mehter Gösterisi

Kültür gecesinde misafir ekiplerce hazırlanan çeşitli yiyecekler salon içindeki masalarda geceye katılan davetlilere sunuldu. Programda yer alan Sema Gösterisi, Mehteran Bölüğü gösterisi ile Halk Oyunları çok beğenildi. Yabancı konuklar, özellikle Mehteran Bölüğü ile adeta resim çektirme yarışına girdiler.

Kına Gecesi büyük ilgi gördü

Ali Dilmen Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve projenin genel koordinatörlüğünü yapan Sibel Özbağ öncülüğünde projede yer alan rehber öğrencilerin hazırladığı “Kına Gecesi” büyük beğeni topladı. Kına gecesi oyununda ilimizde bulunan yabancı öğrenciler de rol aldılar. Finlandiyalı kız öğrenci gelin olurken, Alman erkek öğretmen kız evi tarafında yer aldı. Finlandiyalı öğrenci gelinin ellerine, temsili olarak “Kına” yakıldı.

Çiftetelliyi çok sevdiler

Kültür gecesinin son bölümünde Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencileri ve ilimizde bulunan yabancı öğrenciler, kemençe eşliğindeki oyun havalarına kendilerini kaptırarak pisti bir an olsun boş bırakmadılar. Çalan müziklerle coşan misafir öğrenciler çiftetelli oyununu ise çok sevdiler. 

11 Kasım Pazartesi gününden bu yan ilimizde bulunan yabancı öğrenci ve öğretmenler, 16 Kasım Cumartesi günü ülkelerine dönecekler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]