Fındıkçılar ve AKP Arasında 'Randevu' Tartışması

Adapazarı'nda fındık arazileri mahkeme kararıyla sökülmek istenen üreticiler, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar'dan sorunun çözümü için yardım istedi. Parti binasına gelen fındık üreticileri ile İl Başkanı Yusuf Alemdar arasında 'randevu' tartışması yaşandı.

Kocaali ilçesi Şerbetpınarı Köyü'nden gelen fındık üreticileri, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nın bulunduğu binaya gelerek, İl Başkanı Alemdar ile görüşmek istedi. Başkanın kendilerine saat 18.00'de randevu verdiğini iddia eden fındık üreticileri, il binası önünde Başkan Alemdar'ı bekledi. Bir saat süreyle parti önünde bekleyen köylüler, il başkanının kendileriyle görüşmeyeceğini düşünerek gazetecilere açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Bu sırada köylülerin toplandığını haber alan Başkan Alemdar, parti binasına geldi. Alemdar, kendisinin randevu vermediğini belirterek, köylülere kimin randevu verdiğini sordu. Köylülerden Suat Akın, partinin Kocaali İlçe Yönetim Kurulu Üyesi aracılığıyla randevu aldıklarını söyledi. Bunun üzerine Akın ile Alemdar arasında kısa süreli randevu polemiği yaşandı.

Başkan Alemdar, daha sonra köylüleri sorunlarını dinlemek üzere parti binasına davet etti. Partinin toplantı salonuna geçen köylüler ile il başkanı arasındaki randevu polemiği kısa süre burada da sürdü.

Başkan Alemdar, köy muhtarıyla telefonla görüştüğünü kaydederek, "Ben telefonda muhtara saat 16.30'a kadar bekleyeceğimi söyledim. Özellikle mesai saatinde gelmelerini söyledim. Çünkü kendilerini Orman Bölge Müdürü ile görüştürerek sorunun çözümü için neler yapılabileceğini konusunda fikir alış verişinde bulunacaktık. Ben akşam saatinde kimseye randevu vermedim. Söylediğim saate kadar muhtarı bekledim, kimse gelmedi. Daha sonra hastam vardı, hastamı ziyarete gittim. (İl Başkanı'ndan randevu aldık, gelmedi, gidiyoruz) şeklindeki ifadeler doğru değildir." dedi.

"SÖKÜMÜN DURDURULMASINI İSTİYORUZ"

Daha sonra fındıkçılar sorunlarını anlattı. Köylülerden Suat Akın, 40 yıllık fındık arazilerini orman içinde açma yaparak diktikleri iddiasıyla köydeki 185 hanenin 3 yıl önce mahkemeye verildiğini anlattı. Suat Akın, mahkeme sonunda köylülerin para cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Fındık arazilerinin orman arazisi içinde değil köy içinde bulunduğunu öne süren Akın, şunları söyledi, "Mahkeme para cezası ile fındıklıkların sökülmesine karar verdi. Parayı ödeyemeyen birçok kişi hapis yattı. Şimdi fındığın toplanmasına az bir zaman kala 185 hanenin fındığını sökecekler. Köylünün fındıktan başka geliri yok. Biz sesimizi duyurmak için buradayız. Bu konuda yardım bekliyoruz. Sökümün durdurulmasını istiyoruz."

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YARDIMCI OLACAĞIZ"

Sökümü yapılmak istenen fındık bahçeleriyle ilgili ortada bir mahkeme kararı bulunduğunu anımsatan Başkan Alemdar ise, sorunun çözümünün hukuki yollardan aranması gerektiğini vurguladı.

Orman Bölge Müdürlüğü ile tekrar görüşülerek bir inceleme yapılmasının istenebileceğini dile getiren Başkan Alemdar, "Problemi biliyorum ve konuyla ilgileniyorum; ancak ortada mahkemenin verdiği bir karar var. Bunun için Orman Bölge Müdürü nezninde yeni bir çalışma yapılmasını isteyebiliriz. Eğer ortada bir yanlışlık söz konusuysa, gerçekten fındık arazileri orman arazisi dışındaysa yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurabiliriz." diye konuştu.

Sorunlarının çözümü için yardım sözü alan köylüler, daha sonra parti binasından ayrıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]