Fındık üreticisine destek ödemesi

Sapanca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fehmi Binici, destek ödemelerinden yararlanmak isteyen 25 fındık üreticisinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Binici, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık üreticilerinin söz konusu destekten yararlanabilmeleri için 30 Haziran\'a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

"Üreticilerimizin bu desteklemeden yararlanabilmesi için 30 Haziran tarihine kadar tapularıyla gelerek, ÇKS kaydını yaptırmaları ve fındık bahçelerine ait beyannamelerini vermeleri gerekmektedir" diyen Binici, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızca her yıl verilen bu destekleme ödemesinin 2014 yılı desteklemesi dekara 170 lira olup, 2015 yılı fiyatı henüz açıklanmamıştır. Ülkemiz için son derece önemli ürünlerden olan fındığın ilçemizde desteklenmesi vesilesiyle buradan üreticilerimize fındık bahçelerine iyi bakmalarını, gübreleme, budama, temizlik, hastalık kontrolü gibi kültürel işlemleri usulüne uygun yapmalarını talep ediyor, bu desteklemenin tüm fındık üreticilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]