Fındık üreticisi fındığına sahip çıktı

Mart ayı içinde Karadeniz bölgesinde yaşanan don felaketi nedeniyle rekolte ve fındık fiyatları konusunda üreticimizin tavrı merakla bekleniyordu.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete konu ile ilgili açıklamada bulundu: "Geçmiş yıllarda üreticimizin aceleci davranıp fındığını hemen satması fındık fiyatlarında düşüşe neden olmaktaydı. Bu senede Fındık sezonuna girerken üreticinin ellerinde bulunan fındığı birden piyasaya sürmemesi hususunda gerek ziraat odaları olsun gerek borsa başkanları olsun çağrılarda bulunduk ve üreticimizde geleceği görerek çağrılara kayıtsız kalmadılar. Bu yıl üreticimizin ihtiyacı kadar ürünü satması yönünde uyguladığı satış politikası fiyatların ölçülü bir şekilde yükselmesi için çok doğru bir karar verdiklerini gösteriyor. 2014 yılında üreticimizin fındığına sahip çıktığını görmek bizleri fazlasıyla memnun etmektedir" dedi.

Cevdet Mete açıklamasının devamında, "Ülkemizde bu yıl fındıkta rekolte azlığa yaşanmasına rağmen, üreticimizin fındığı hemen pazara indirmemesi ve ihtiyacı kadar olanı satması, fındık üreticisinin geçmiş yıllara göre daha bilinçli olarak hareket ettiğini göstermektedir. Üreticimiz sabırla bu satış politikasını devam ettirirse fiyatlar önünüzdeki günlerde biraz daha artış gösterecektir. Bu bekleyiş onların kazancına olacaktır" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]