Fındık, beklenen rekoltenin altında mı kalacak ?

2014 yılı fındık rekolte tahmini Sakarya’da 91 bin ton olarak tahmin edilmişti ama hasat için bahçesine giren çiftçi rekoltenin beklenenin altında kalacağını düşünüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda fındık üreticileri fındıklarını toplamak için fındık bahçelerine girmeye başladı. Bu yıl Sakarya\'da 91 bin ton olarak tahmin edilen fındık rekoltesi gerçekleşmeyebilir. Zira hasat için bahçesine giren çiftçi rekoltenin altında kalacağını düşünüyor. Yaklaşık 1,5 ton ürün bekleyen üreticilerin hasadın ardından ellerine geçen ürünün maksimum 1 ton civarında çıkması üreticinin moralini bozdu.

Karasu Ziraat odası Başkanı Fikri Hordoloş fındık konusunda, her aşamasının takipçisi olduklarını belirtirken ilk izlenimlerinin beklenen rekoltenin altında bir ürün olduğunu dile getirdi. Hordoloş çevreden gelen ilk verilerin üreticiler tarafından çok da iyi olmadığını, ürününü topladıktan sonra patoza veren çiftçinin fındığının boş çıktığını ve 1 ton ürün bekleyen çiftçinin 750 kilo ancak ürün alabildiğine değindi. Hordoloş, vatandaşlara da fiyatlar konusunda sabırlı olmaları gerektiğini ve fiyatların ortak kanı olarak rekoltenin beklenenden düşük gelecek olması, fındık fiyatlarının da yeniden artacağı düşüncesini ortaya çıkarmış durumda dedi. Hordoloş, fındığın üreticiler tarafından aynı anda piyasaya sürülmesinin fiyatları düşüreceği bu konuda sadece ihtiyacı olan vatandaşlar dışında fındığın piyasaya birden sürülmemesi gerektiğini dile getirdi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]