Film seyirciyle bağ kurmalı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri Sinema Günleri kapsamında ‘Truman Show’ film gösterimi AKM’de gerçekleştirildi.

Filmin ardından düzenlenen söyleşide konuşan Habertürk Sinema Yazarı Kerem Akça, “Sinema filmlerinde önemli olan pasif filmlerden ziyade seyirciyle iletişim kuran, aktif filmlerdir. Seyirciyi filmin içine katmak artık daha önemlidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Kült olmuş birçok filmi ve alanında uzman yazarları Sakaryalılarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Sinema Günleri kapsamında ‘Truman Show’ isimli filmi sanatseverler ile buluşturdu. AKM’de gerçekleşen etkinlikte film gösteriminin ardından Habertürk Sinema Yazarı Kerem Akça’nın katıldığı sinema söyleşisi ile Sakaryalılar sanat dolu bir akşam geçirmiş oldu.

"Truman Show, özel bir film olmuştur"

Sinema filmi eleştirmenliğine genel bir tanım yaparak konuşmasına başlayan Habertürk Sinema Yazarı Kerem Akça, “Film eleştirmenleri olarak biz, filmleri incelerken belli konulara bakıyoruz. Yönetmenlik, filmin tarihsel konumu, filmin türsel konumu, sosyolojik eleştiri, ideolojik eleştiri gibi kollar üzerinden filmleri inceleriz. Filme yapılan eleştiri sayesinde; filmin neden değerli olduğu ve niçin sanatsal olduğu ortaya çıkar. Truman Show, herkesin ilgi duyabileceği bir konuyu incelemesinin yanında, geleneksel metotlardan çok daha farklı bakış açısıyla yapılmış olması sebebiyle özel bir film olmuştur. 98 yılında vizyona ilk girdiğinde başrol oyuncusu Jim Carrey’in bu tarz bir film çekmesi şaşırtıcı olmuştu. Komedi filmlerinde görmeye alıştığımız bir oyuncunun bu tarz ciddi filmlerde nasıl oynayabileceğini görmüş olduk” diye konuştu.

"Seyirciyi filmin içine katmak artık daha önemlidir"

Sinema filmlerinde artık seyirciyle bağ kurabilen filmlerin yer aldığını ve bu filmlerin başarıya ulaştığından bahseden Akça, “Sinema filmlerinde önemli olan pasif filmlerden ziyade seyirci ile iletişim kuran, aktif filmlerdir. Seyirciyi filmin içine katmak artık daha önemlidir. Truman Show bu tarz eğilimlerin başladığı filmlerin ilklerindendir. Filmin isminden yola çıkarak adına dürüst adam konması seyirciyle bir bağ kurulmaya çalışıldığının göstergesidir. Planlanan da bu olduğu için, film başarılı olmuştur” ifadelerini kullandı. Söyleşinin ardından Sinema Yazarı Kerem Akça’ya teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Faruk Şişman plaket takdim etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]