Filistinlilerin Yok Edildiğini Görmüyor musunuz?

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube yöneticisi Yusuf Guli, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kınayarak bölgeye derhal yardım yapılması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili dernek şubesinde bir basın açıklaması yapan Guli, İsrail'in yine vahşet uyguladığını belirterek, "Ne zaman barıştan bahsetse tüm insanlıkla alay edercesine katliamlarına hız veren, topyekün Filistin halkını en temel ihtiyaç maddeleri olan gıda, elektrik ve yakıttan mahrum bırakarak Filistin'i ölüm kampına çeviren işgalci İsrail yeni bir vahşet sergiliyor" dedi.

Bebekler Dünyanın Gözü Önünde Can Veriyor

Yusuf Guli, Gazze'nin enerji kaynaklarını tahrip edip enerji akışına izin vermeyen İsrail Devleti'nin bu uygulaması yüzünden; ulaşımın durma noktasına geldiğini, fırınların ekmek üretemediğini, hastanelerin sağlık hizmeti veremediğini, sağlık gereçleri olmadığından hastaların hatta küvözlerdeki bebeklerin bile tüm dünyanın gözü önünde can verdiğini söyledi.

Bu Durum İnsanlığın Yüzkarası

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, işgalci siyonist güçlerin insanlık dışı katliam ve zulümlerini şiddetle kınadıklarını ifade eden Guli, şöyle konuştu: "İslam dünyası ve bütün dünya artık bunu anlamalı ve gereğini yapmalıdır. İnsanlığın yüzkarası bu durum karşısında bütün ülkeler, İslam ülkeleri ve özellikle Türkiye, İsrail ve koruyucusu ABD işbirlikçiliğinden vazgeçmelidir."

Filistinlilerin Yok Edildiğini Görmüyor musunuz?

İslam ülkelerinin idareci ve temsilcilerinin olan bitene seyirci kalamayacağını belirten Guli, şunları söyledi: "Bu zulüm ve katliamlar tam da sizin siyonist destekçileriyle yüzlerce milyarlık anlaşmalar yaptığınız bir zamanda gerçekleşiyor. Bu paralarla elde edilen güç ve silahlarla Filistinlilerin yok edildiğini görmüyor musunuz? Halkınız sizden kardeş Filistin halkı ve tüm mazlumlar için sesinizi yükseltmenizi beklemektedir."

Türkiye Bölge İnsanının Güvencesi

Ortadoğu'da inisiyatifi eline aldığını, bölgede güçlü bir ülke olduğunu söyleyen hükümet yetkililerinin Filistin sorununa çok acil eğilmesi gerektiğini anlatan Yusuf Guli, sözlerini şöyle tamamladı: "Bölge insanının en büyük güvencelerinden birisi de Türkiye'dir. Bu sebeple İsrail üzerine baskı kurularak önce Filistin üzerindeki ambargo kaldırılmalı sonra işgalin sonlandırılması sağlanmalıdır."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]