Filistin'e Destek Eylemi

Özgür-Der Sakarya Şubesi, Özgür-Der Geyve Temsilciliği ve SABED'in düzenlediği Siyonist İsrail'i telin, Filistin direnişine destek eylemi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Siyonist İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği vahşet ve katliamlara karşı çıkmak, Filistin direnişine destek vermek amacıyla birçok ilde eş zamanlı olarak düzenlenen protesto eylemlerinden biri de Sakarya'da gerçekleştirildi. Özgür-Der Sakarya Şubesi, Özgür-Der Geyve Temsilciliği ve SABED'in düzenlediği eyleme Erdemli Toplum derneğinin yanı sıra konuya duyarlı birçok insan da destek verdi.

Özgür-Der Geyve Temsilcisi Mustafa Özer tarafından okunan basın açıklamasında, Gazze'nin Müslümanların onuru olduğu, onu savunmanın onur ve İslami kimliği savunmak olduğu "Gazze evimizin içidir. Gazze çarşılarımızdır, pazarlarımızdır. İşimizdir gücümüzdür Gazze. Gazze çocuğumuzdur, eşimizdir, dostumuzdur, arkadaşımızdır. Gecikmemiş şahitliklerimizdir Gazze. Gazze namazımızdır bugün ey Müslümanlar. Orucumuzdur. Zekatımızdır. Gazze namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Gazze her şeyimizdir bugün.  Gazze geleceğimizidir hepimizin." sözleriyle vurgulandı.

Siyonist katil İsrail ile işbirliği içerisinde olan başta Mahmud Abbas olmak üzere Türkiye ve Arap ülkelerinin yöneticileri şu ifadelerle kınandı: "Mevki ve makamlarını korumak için Siyonistlerle işbirliğine giren Arap Birliğinin kralları…Siyonistlerle askeri ve ekonomik işbirliğine giren Türkiye'nin ve diğer Müslüman ülkelerin yöneticileri... Ve saldırının ardından hemen Hamas'ı suçlayan Mahmud Abbas…Siyonistlerle girdiğiniz her ilişki ile yapılan bu katliamlara ortak olduğunuzu ve bunun hesabını mutlaka vereceğinizi aklınızdan çıkarmayın ve Filistin'de direnen onurlu insanların seslerine kulak verin."

"Gazze'yi Savunmak Onurumuzu Savunmaktır, Siyonist İsrail Gazze de İnsanlığı Katlediyor, Filistin de Vurulan Kardeşin Ölen Sensin, Gazze Siyonizme Mezar Olacak, Gazze Kuşatmasını Kıralım, Filistin'e, Hamas'a, Direniş'e Bin Selam, Filistin Halkı Yalnız Değildir, Hepimiz Filistinliyiz, Siyonist İsrail Ortadoğu'dan Defol" dövizlerinin ve "Katil İsrail'in Karşısında, Filistin Halkının Yanındayız" pankartlarının taşındığı eylemde "Katil İsrail Ortadoğu'dan Defol, Hamas'a Selam Direnişe Devam, Gazze Halkı Yalnız Değildir, Yaşasın Küresel İntifada, Üzülme Gevşeme Allah Bizimle, Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler." sloganları atıldı.

Okunan basın açıklamasının ardından katılımcıların Tekbirler eşliğinde Siyonist İsrail bayrağını ateşe vermeleriyle eylem son buldu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]