Festivale yağmur engeli!

Sakarya 11. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivalinin çark caddesinde yapılması planlanan kortej yürüyüşü ve açılış programı olumsuz hava koşulları nedeniyle Cuma gününe ertelendi.

Halk Oyunları festivali nedeniyle 12 ülkeden ilimize gelen yabancı öğrenciler ve öğretmenler, festivali organize eden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin öncülüğünde ilk ziyaretlerini Vali Hüseyin Avni Coş’a gerçekleştirdiler.

Yabancı misafirlerini toplantı salonunda ağırlayan Vali Coş, ülkelerinin folklorik kıyafetleri içerisinde rengarenk bir görüntü sergileyen öğrencilerle yakından ilgilendi. Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kırgızistan, Macaristan, Malezya, Romanya, Sırbistan, Tataristan ve Ukrayna’dan gelen öğrencilere “Şehrimize Hoşgeldiniz” diyen Vali Hüseyin Avni Coş, ülkelerarası dostluğun, barışın, kardeşliğin gelişmesine katkıda bulundukları için tüm misafirlerini gönülden tebrik etti. Tercüman aracılığıyla tüm ülkelerin temsilcilerine hitap eden Vali Coş “Hepinizi çok seviyoruz. Sizleri şehrimizde ve ülkemizde ağırlamaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Sizlerin aracılığıyla ülkelerinizin tüm insanlarına sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz. Değişik ülkelerden arkadaşlar edindiğiniz bu kültürel faaliyetin, ülkelerimiz arasında var olan dostluk ve kardeşlik ilişkilerini daha da pekiştirmesine hizmet etmesini diliyoruz” dedi.

Karşılıklı hediye takdiminin yapıldığı kabulde Vali Hüseyin Avni Coş, yabancı ülke öğrencilerini kırmayarak hepsiyle tek tek hatıra fotoğrafları çektirdi. Barış elçisi öğrencilerle yaklaşık bir saat süreyle sohbet eden Vali Coş, bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne emeği geçenleri de tebrik etti.

Festival için ilimizde bulunan yabancı öğrenciler ikinci ziyaretlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğluna yaptı. Başkan Toçoğlu makamında ağırladığı yabancı misafirlerini şehrimizde görmekten büyük memnunluk duyduğunu belirtti.

Festival etkinlikleri kapsamında önümüzdeki cumartesi gününe kadar şehrimizde olacak yabancı ülke öğrencileri şehrimizin çeşitli yerlerinde halk oyunları gösterileri sunacaklar.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]