Ferizli'ye 2.Organize Sanayi Bölgesi geliyor

Ferizli’ye ikinci Organize Sanayi Bölgesi geliyor.

Otomotiv İhtisas OSB’de yer belirleme çalışmalarında sona gelinirken Öztreyler firması Ferizli’ye büyük bir yatırım yapıyor. Yılda 15 bin kapasite üretim yapacak olan Öztreyler firması fabrika inşasına Ocak ayında başlayacak.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkan’ı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk, Ferizli Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Eren, Ferizli OSB Müdürü Emre Gündoğdu, Daire Müdürleri ve muhtarlar ilçede kurulacak olan Otomotiv İhtisas OSB arazisinde incelemelerde bulundular.

Hem tarım hem sanayide kalkınma

Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk 1. OSB’nin ardından ilçede 4500 dönüm arazi üzeriNe ikinci bir OSB kurma da  son aşamaya geldiklerini söyledi. Başkan Soğuk iki ay içerisinde OSB yönetiminin belirleneceğini belirterek Milletvekili Üstün’e yapılan çalışmalar ve yer konusunda brifing verdiklerini ifade etti.  

Ferizli’de kurulacak olan Otomotiv İhtisas OSB’sinin çevreye duyarlı bir OSB olacağını söyleyen Milletvekili Üstün, OSB’nin yüzde 8-10 eğilimli, 4.5. sınıf verimsiz tarım arazisine yapıldığını belirtti. Üstün OSB planlanırken tarım arazilerine, sulama projelerine,  ormanlık alanlara ve yaşam sahalarına dikkat edilerek hazırladığını ifade ederek çevreci bir OSB kurduklarını belirtti. Üstün, Ferizli’de OSB kururken ilçenin bir yandan sanayi yönünden kalkınmasını sağlarken diğer yandan da Aşağı Sakarya Sulama Projesi ve göletlerle tarım alanlarında ki verimi ikiye katlamayı planladıklarını söyledi.

30 firma yatırım yapıyor

Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk 1. OSB’de doluluk oranının yüzde yüzü bulduğunu söyleyerek Nissan firmasının önümüzde ki günlerde fabrika inşasına başlarken, treyler sektöründe Türkiye ve dünya devi olan Öztrayler fabrikasının da  Ferizli’de fabrika inşasına Ocak ayında başlayacağın kaydetti. Soğuk, Öztraylerin ilçede 100 fdnüm üzerine treyler ve iş kamyonu üreten bir fabrika kuracağını belirterek fabrikada 10 dakikada bir trayler üretileceğini ve fabrikanın  yıllık kapasitesinin de 15 bin olduğunu söyledi.  Soğuk Ocak ayı itibariyle de  30 firmanın fabrika yapımına başlayacağını belirterek “gerek yurt içinden gerek yurt dışından ulusal ve uluslar arası dünyanın en büyük firmalarınca tercih edilen organize sanayi bölgesiyiz.\'\' dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]