Ferizli'deki 11 kilometrelik su şebekesi yenileniyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, eskimiş şebeke hatlarını yenilemeye devam ediyor. Ferizli ilçesi Sinanoğlu beldesinde başlatılan çalışma kapsamında 11 kilometre uzunluğunda şebeke yenilenecek.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, eskimiş, kayıp-kaçak oranı yüksek hatları yenilemeyi sürdürdüklerini söyledi. Toprak, “Şebeke yenileme çalışmalarımız yıl boyunca şehrimizin birçok bölgesinde sürüyor. Şebeke yenilemeleri sayesinde kayıp-kaçak oranında çok ciddi tasarruflar sağlanıyor. Ayrıca yeni şebekelerin çaplarını bölgelerin uzun vadeli nüfus projeksiyonunu esas alarak belirliyoruz. Bu da şebekesi yenilenen bölgelerin uzun yıllar su yetmezliği gibi sorunlar yaşamamasına imkan sağlıyor.” dedi.

Ferizli Sinanoğlu’nda gerçekleştirilen çalışma kapsamında 11 kilometre uzunluğunda şebekenin yenileceği bilgisini veren Toprak, yeni şebekelerin 5,5 kilometresinin 110 milimetre çapında, 5,5 kilometresinin 160 milimetre çapında olacağını, ayrıca 450 abonenin bağlantısını da bu çalışma kapsamında yapacaklarını sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]