Ferizli ve Söğütlü'ye Dev Yatırımlar Geliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) iki dev proje için ihaleye çıkıyor.

ADASU Ferizli Söğütlü Kolektör ve Taşkısığı Kanalizasyon Terfi Hatları Projesi ile Arifiye Atıksu Kolektör Revize Hattının yapımına ihalenin sonuçlanmasının ardından başlanacak.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, yapılacak iki yeni proje ile ilçelerde yaşanılan atıksu problemlerinin önüne geçileceğini söyledi. Başkan Toçoğlu, “Ferizli ve Söğütlü Kolektör ve Taşkısığı Kanalizasyon Terfi hattının yapımı için ihaleye çıkacağız. İhalenin ardından çalışmalarımız hemen başlayacak. Ferizli ve Söğütlü'de çalışmalarımız 3 kısımdan oluşacak. İlk olarak birinci kısmı tamamlayarak, 2'inci ve 3'üncü kısımlara geçeceğiz. Ferizli ve Söğütlü kısmına 5 kilometrelik hat yapacağız. Kolektör hattından Taşkısığı kısmına ise 3 kilometrelik yeni bir hat çekeceğiz. Ferizli ve Söğütlü Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük yatırımı görmüş olacak. Her iki ilçenin de atık suları yapılacak yeni hatla merkez kanalizasyon sistemine iletilecek. Ferizli ve Söğütlü'de atık su arıtma tesisi yapılmasına gerek kalmayacak. Arıtma Tesisi yapım ve işletme maliyetleri ortadan kaldırılmış olacak. Bölgenin atık suları en ekonomik şekilde doğaya zararsız hale getirilecek. Bu proje ile bölgedeki derelere yapılan deşarja son verilerek, sağlıklı bir çevre oluşturulmasına katkı sağlamış olacağız ” dedi.

Arifiye Atıksu Kolektör Revize hattı ile ilçede yağışlı havalarda oluşan su taşkınlarının önüne geçileceğini belirten Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 3 kilometrelik bu proje ile ilçenin atık su probleminin büyük oranda çözmüş olacağız. Düşük kotlu bölgelerde her kış mevsiminde yaşanan kanalizasyon taşmaları ve pis koku sorununu çözeceğiz. Bölgede uzun yıllar hizmet vermiş ömrünü tamamlamış kolektör hattını yenileyeceğiz. Sistemi daha kolay ve sağlıklı işler hale getireceğiz. İlçedeki su taşkınları tarihe karışacak” diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]