Ferizli L Tipi Cezaevi Rekora Koşuyor

Dünya barışı için Milano'dan otostopla Tel Aviv'e gitmek için yola çıkan ve Gebze'de öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın katil zanlısı M.K.'nın da kaldığı Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki L Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü sayısı 750'ye çıktı.

Türkiye'nin ilk Özel L Tipi Cezaevi olan ve son teknoloji kullanılarak AB standartlarının üzerinde yapılan cezaevinde hükümlü ve tutuklu sayısının 750'ye çıkması nedeniyle koğuşlara yeni ranzalar konulmaya başlandı.

Toplam 20 milyon YTL harcanarak inşa edilen cezaevinin kapasitesinin üzerine çıkmasında Yeni İnfaz Yasası'nın etkili olduğu belirtilirken, kapasitesine uygun kullanımı için diğer illerde yapımı devam eden cezaevi inşaatlarının tamamlanması bekleniyor. Bu cezaevindeki hükümlülerin cezalarının infaz edilmesi için başka cezaevlerine gönderileceği belirtiliyor.

Sakarya Barosu Başkanı Ali Rıza Acartürk, cezaevlerinin dolmasının nedeni olarak İnfaz Yasası'nın kısmen etkili olduğunu, ancak esas tehlikenin cezaevlerinde 1-2 yıl sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Acartürk, Ceza Kanunu ile birlikte İnfaz Yasası'nın da değiştiğini belirterek "Cezaevinde kalma süresi 2/5'ten 2/3 olarak değişti. Bundan dolayı cezaevinde kalan hükümlü sayısı da arttı. Türkiye'de şartlarına göre özel bir cezaevi olan Ferizli L Tipi Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklu sayısının artmasıyla yeniden koğuş sistemine dönülüyor. Çözüm koğuş sistemine dönmek değil, daha büyük cezaevleri inşa etmektir. Türkiye'de ne kadar cezaların işlenmemesi için önlem alınsa da suç yine işleniyor. Bundan dolayı suçlu insanların ıslahı için daha büyük cezaevlerinin yapılması gerekiyor" dedi.

Dünya barışı için Milano'dan otostopla Tel Aviv'e gitmek için yola çıkan ve Gebze'de öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın katil zanlısı M.K. da güvenlik sebebiyle Gebze M Tipi Cezaevi'nden Sakarya Ferizli L Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]