Ferizli Belediyesi'nden basın açıklaması

Ferizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Özkan yazılı basın açıklamasında bulundu.

İşte o açıklama:

"Belediyemiz tarafından 28 Ağustos Perşembe saat 10.00’da Meclis toplantı salonunda ihalesi yapılacak olan Devlet Mahallesi’ndeki 10 adet konut hakkında, MHP grubu Meclis Üyeleri tarafından bir basın açıklaması yapılmıştır. Yapılan söz konusu basın açıklaması ile bilgi kirliliği ve kamuoyunun yanıltılarak yönlendirilmesinin amaçlandığı anlaşılmaktadır.
   
Öncelikle halkımızın ve kamuoyunun bilmesi gerekir ki bahsi geçen konutlar, 6360 sayılı yasa kapsamında Belediyemize devredilmiş olup, tasarruf hakkı artık Belediyemize aittir. Bir kısım Meclis Üyesi arkadaşlarımızın da basın açıklamalarında belirttikleri gibi bu konutlar, Valilik komisyon kararı ile 6360 sayılı yasa kapsamında Ferizli Belediyesi’ne devredilmiştir. Kendilerinin iddia ettiğinin aksine, taşınmazların tapuda tescili konusu tamamen Belediyemizin yetkisinde olan bir konu olup, hukuken tüzel kişiliği sona erdirilmiş bir kurumun (İl Özel İdaresi) mülkiyetliği söz konusu değildir. Kamuoyuna meclis üyelerinin beyan ettiği açıklamada dile getirilen Türk medeni kanununun 705. Maddesi açıklamada yer aldığı gibi olmasına karşın yine 705/2. Fıkrasında “miras mahkeme kararı, cebri icra, işgal ile kanunda öngörülen diğer hallerde mülkiyet tescilden önce kazanılır” hükmüne amir bulunmaktadır. Bu hüküm gereğince mevzubahis açıklamaya konu oluşturan konutlar bakımından Ferizli Belediye Başkanlığı 6360 sayılı yasa uyarınca tapuda tescil öncesi hak sahipliğini iktisap etmiş bulunmakta olup yasal ve hukuksal herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın mülkiyet hakkından kaynaklı tüm hak ve tasarruf şekillerini uygulamak iktidarına sahip bulunmaktadır.  Dolayısı ile Belediyemiz tarafından yapılacak olan taşınmaz satış ihalesi başta Devlet İhale Kanunu olmak üzere tamamen hukuki prosedür kapsamında yürütülmektedir.
   
Yukarıdaki açıklamalar ışığında, istekli tüm vatandaşlarımızın rahatlıkla ihaleye katılabileceğini belirterek; bu vesile ile 28 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da Belediyemiz Meclis Toplantı Salonunda yapılacak olan konut satış ihalemize basın açıklaması yapan Meclis Üyeleri başta olmak üzere bütün basın temsilcilerimizin davetli olduğu hususunu saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]