Fen Lisesi Öğrencileri Türkiye Finaline Umutla Gitti

TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen Proje Yarışmasında Marmara Bölge Birincisi seçilen Sakarya Fen Lisesi öğrencilerinin “Tekstil Atık Sularında Boyar Maddelerin Uçucu Kül Üzerinde Adsorpsiyonla Giderilmesi” projesi, Türkiye Finalinde yarışacak.

22-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak TÜBİTAK Proje yarışması Türkiye finaline katılmak üzere Ankara'ya giden danışman öğretmen Mehmet Serdar ile öğrenciler Melis Dilan Hürmüz ve Şenay Kaçar, hedeflerinin finalde Sakarya'yı en iyi şekilde temsil ederek dereceye girmek olduğunu söylediler.
Sakarya Fen Lisesi öğrencilerinin projesi ile sürekli kirlenmekte olan su kaynaklarının temizlenmesi hedeflenirken, termik santrallerden her yıl denize dökülen 15 milyon ton külün değerlendirilerek çimento üretiminde kullanılması amaçlanıyor.

Kimya dalında bölgelerinden birinci seçilen 6 projenin yarışacağı TÜBİTAK Proje yarışması Türkiye finalinde ilk üç dereye girecek öğrenciler ÖSS sınavında ek puan da kazanacak. Türkiye birincisi projeye 16, ikinciye 12, üçüncü projeye ise 8 ek puanın yanı sıra proje sahibi öğrencilere üniversite öğrenimleri süresince her ay asgari ücret tutarında burs verilecek.

TÜBİTAK Bilim Kurulu, dereceye girecek projeleri satın alarak okullara da önemli miktarda gelir sağlamış olacak. TÜBİTAK Proje yarışmasında dereceye girecek projeler yapılacak sunumlarından ardından 27 Mayıs'ta açıklanacak.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]