Felçli kadına ve özürlü oğluna 'KİMSE YOK MU' sahip çıktı

Sakarya’da belden aşağısı tutmayan ve bir özürlü evladı ile yaşam mücadelesi veren yaşlı kadına Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. KİMSE YOK MU Derneği Sakarya Şube Müdürü Ahmet Güldalı, Fikriye Yıkın’ın tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yaşlı ve felçli kadının 30 yaşlarındaki ağır özürlü oğlu ile Esence Köyü\'nde harabe bir evde hayat mücadelesi verdiğini ifade eden Güldalı, “Aile çok zor durumdaydı. KİMSE YOK MU Derneği olarak hemen seferber olduk. Fikriye Teyze\'nin felç sebebiyle belden aşağısı tutmuyordu. Bu sebeple yatağından kalkamıyordu. Dışarı çıkıp hava alması da mümkün değildi. Hemen kendisine tekerlekli sandalye temin ettik. Artık rahatça yatağından çıkıp dışarı çıkabilecek.” dedi.

Fikriye Yıkın’ın ayrıca gıda, giyim ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayan Güldalı, bundan böyle her zaman Fikriye Teyze\'nin yanında olacaklarını kaydetti. Güldalı, Sakarya’da her ay 350 aileye düzenli yardım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“Hızır gibi yetiştiler”
Fikriye Yıkın ise kendisine sahip çıkan dernek yetkililerine teşekkür etti. “Bana Hızır gibi yetiştiler.” diye konuşan Yıkın, “Allah dernekten razı olsun. Çok zor durumdaydık. Bize en zor zamanda sahip çıktılar. Daha önce de birkaç kuruma yardım için başvuruda bulunmuştuk ama bir sürü evrak istediler. Onlarla uğraşamadım. KİMSE YOK MU Derneği yetkilileri evimize kadar geldi. Bize sahip çıktı. Allah kendilerinden razı olsun.” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]