Federal Elektrik'ten Seminer Dizisi

Federal Elektrik, “Kompanzasyon Sistemleri ve Dijital Ölçü Aletleri” ile ilgili Türkiye’nin çeşitli illerinde seminerler verdi.

Ankara, İstanbul,  İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Adana, Gaziantep, Afyon, Denizli, Kayseri, Gebze ve Kırklareli illerinde yapılan seminerlerdeki yoğunluk, gelen kişilerin ilgisi memnuniyet vericiydi.

Seminerlerde anlatılan kompanzasyon sistemleri en dikkat çeken konu oldu. Konuyla ilgili Federal Elektrik, yetkilileri  yapılan kompanzasyon seminerleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kompanzasyon hakkında teorik bilgiler aktarılmış, kompanzasyonun tüketici, üretici ve ülkemiz açısından önemi, neden yapıldığı, hangi yöntemlerle kompanzasyon yapılabileceği örneklerle izah edilmiştir. Sanayide karşılaşılan değişik durumlarda kompanzasyon sistemlerinin nasıl tasarlanması gerektiği, kompanzasyon sistemlerinin iyileştirilmesi için neler yapılabileceği, kompanzasyon sistemlerinde karşılaşılan sorunlarda yapılması gerekenler aktarılmıştır. Katılımcıların kendi işletmelerinde karşılaştıkları sorunlara özel çözümler önerilmiştir. Sabit kondansatör değerinin nasıl belirleneceği, kondansatör kademelerinin nasıl dizileceği, akım trafosu oranına göre ölçülebilecek en az yükün ve kondansatör değerinin nasıl hesaplanacağı, tesislerdeki dengesizlik miktarlarına göre monofaze kondansatör dizilimlerinin nasıl yapılması gerektiği örneklenmiştir.

Kompanzasyon sistemleri için Federal Elektrik' in FKR240 kompanzasyon rölesinin üstün özellikleri detaylı bir şekilde anlatılarak rölenin kullanım kolaylığı gözler önüne serilmiştir. FKR240 ile güç analizinin yapılışı gösterilmiş ve bu analiz sonucu gerekli kondansatör dizilimlerinin kolay bir şekilde tespit edildiği uygulamalı olarak tanıtılmıştır. FKR240 kompanzasyon rölesinin bağlı olduğu bazı işletmelere uzaktan bağlantı yapılarak enerji değerleri, kondansatör değerleri ve anlık ölçümleri okunmuştur. Bağlanılan işletmelerdeki reaktif enerji değerlerinin %6 civarında olduğu görülmüş, bu değerleri yakalamak için işletmelere daha önceden yapılmış öneriler katılımcılarla paylaşılmıştır.

FKR240 kompanzasyon rölesinin üstün özelliklerinden birisi 15mA gibi çok düşük akımları bile kompanze edebilmesidir. Bu düşük değerleri okunabildiği göstermek için 40w'lık bir ampül devreye bağlanmış ve 20mA akım çektiği katılımcılara gösterilmiştir. Bu ölçüm bütün katılımcılarca büyük ilgi görmüş ve beğeni toplamıştır.

Seminerlerde FKR240 kompanzasyon rölesinin yanında FPA120 Güç Analizörü başta olmak üzere diğer dijital ölçü aletleri hakkında da katılımcılara bilgi aktarılmış ve katılımcıların soruları yanıtlanmıştır. Seminerler de verilen ikram aralarında ve seminer sonrasında; katılımcıların Federal Elektriğin diğer ürünleri hakkındaki soruları da yanıtlanmıştır.

Seminerlerin kapanışında katılımcılar arasında çekilen kuralar ile süpriz hediyeler sunulmuştur.

Seminerlerin sürekli devam edeceğini seminer taleplerini federal@federal.com.tr adreslerine yapabileceklerini dile getiren yetkililer, ilgili kişilerle birebir diyaloğa geçeceklerini özellikle sözlerine eklediler.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]