Federal Elektrik’ten Kompanzasyon Seminerleri

Federal Elektrik “İşletmelerde A.G. Kompanzasyon ve Enerji Takibi” adlı seminerlerini vermeye başladı. İlk olarak Federal Elektrik’ in Adapazarı tesislerinde yapılan seminere SEDAŞ yetkilileri, Kocaeli ve Sakarya’dan Elektrik Mühendisleri Odaları, Federal bayileri ve  sektördeki firmalar katıldı.

Yapılan seminer, iki bölüm halinde yapılıp, ilk bölümde reaktif güç kompanzasyonu hakkında detaylı bilgiler verilerek akıllara takılan sorular cevaplandırıldı.

Seminerin ilk bölümünde; Reaktif güç kompanzasyonunun gerekliliğine değinilerek, elektrik üretimi ve nakli açısından önemi, kullanıcı tarafındaki önemi ve ülke ekonomisi için neden şart olduğu örneklerle anlatıldı. Reaktif güç kompanzasyonunun nasıl yapılacağı, uygulamada dikkat edilecek hususlar, püf noktaları ve yapılan genel hatalar izah edildi. Ardından reaktif güç kompanzasyonu için örnek güç analizi yapılarak kondansatör kademelerinin nasıl belirlenmesi gerektiği de gösterildi.

Seminerin ikinci bölümünde ise, reaktif güç kompanzasyonu için Federal Elektrik’in üç faz kontrollü, uzaktan takip ve kontrol edilebilen rölesi FKR240’ın tanıtımı yapıldı. FKR240’ın kullanıcıya sağladığı kolaylıklar katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken uzaktan takip ve kontrolüyle ilgili, FKR240’ı tercih etmiş bir fabrikanın rölesine GPRS modem aracılığıyla bağlanılarak canlı uygulama yapıldı. Bağlanılan röledeki reaktif oranlarının indüktif %9, kapasitif %2 olması FKR240’ın başarısını bir daha kanıtladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon, Adana ve Kayseri ilinde de bu seminerler devam edecektir.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]