Faturalar Üzerinden Trafik Eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik bilincinin artırılmasına yönelik kolay, etkili ve hızlı bir yol buldu. Elektrik, su ve telefon faturalarına trafik bilincinin yerleşmesi için çarpıcı uyarı yazıları yazdırmaya başladı.

G
enel Müdürlük bir ay önce tüm emniyet il müdürlüklerine bir genelge göndererek, faturalardan yararlanmak suretiyle trafik bilincinin oluşturulmasını istedi. Bu çerçevede Sakarya'da 190 bin su abonesinin faturasının not kısmına "Aşırı hız yolu değil, yaşamı kısaltır" sloganı yazıldı.

Türkiye'de her yıl ortalama 10 bin kişi trafik kazalarıyla hayatını kaybediyor. 15 milyar lira maddi zarar meydana geliyor. Yaralıların tedavi masraflarıyla birlikte kazalar hem maddi hem de manevi büyük kayıplara yol açıyor. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü trafik bilincinin gelişmesi için her yolu değerlendirmeye çalışıyor. Sürücülere kolay, etkili ve hızlı bir şekilde ulaşmak için elektrik, su ve telefon faturalarını kullanmaya başladı.

Trafikten sorumlu Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Horasanlı, trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik bir ay önce gönderilen genelge üzerine hemen harekete geçtiklerini söyledi. Telefon, elektrik ve su idareleriyle görüştüklerini belirten Horasanlı, şu bilgileri verdi: "Bu gönüllülük esasına dayanıyor. Faturalara slogan yazımı için ücret ödemiyoruz. Bu uygulama kurumların trafik bilincine katkı sağlama imkanı veriyor. Talebimizi iletiyoruz, kurumlar isterlerse faturalarına trafikle ilgili uyarıcı yazılar koyabiliyor. Bu yöndeki talebimizi ilk olarak Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) olumlu karşıladı. Bu ayki su faturasının not kısmına 'Aşırı hız yolu değil, yaşamı kısaltır' sloganı yazdı. Etkili olacağını düşünüyoruz."

Sakarya'da Su Faturasıyla 190 Bin Kişiye Ulaşıldı

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş, emniyetten su faturaları üzerinde uyarıcı trafik yazıları yazılması talebini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Trafik bilincinin oluşmasına herkesin elinden gelen katkıyı sağlamasını isteyen Keleş "Emniyetin bu yöndeki talebini olumlu karşıladık. Bize trafikle ilgili bazı uyarıcı yazılar gönderdiler. İçinden seçtiğimiz bir yazıyı faturaya yazmamızı istediler. Biz de bu ayki 190 bin abonenin su fatura bildiriminin not kısmına 'Aşırı hız yolu değil, yaşamı kısaltır' yazısını koyduk. Vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldık. Eğer talep devam ederse bu uygulamayı sürdürebilir, her ayki su faturasına farklı uyarıcı yazılar koyabiliriz. Trafik bilincinin artırılmasına katkı sağlamak bizi de çok sevindirir." diye konuştu.

Faturaları özellikle bayanların dikkatle incelediklerini ifade eden Keleş, eşlerine bu uyarıları mutlaka okutturacaklarını dile getirerek, bu yöntemin trafik bilincinin oluşmasına katkı sağlayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]