Fatura Krizi Aşıldı

Türkiye'nin beyaz et üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Sakarya'da elektrik kurumu ile üreticiler arasındaki fatura krizi sona erdi.

Sakarya Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vedat Özer, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ) özelleşmesinin ardından yapılan katı uygulamanın yumşatıldığını söyledi. Özer, üreticinin elektrik borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlandığını kaydetti. Yaklaşık 1 ay önce SEDAŞ'ın özelleştirilmesinin ardından, kurum yetkilileri ihbarda bulunmaksızın borcu bulunan bazı tavuk çiftliklerin elektriğini kesmiş, bu durum yetiştiricilerin büyük tepkisine sebep olmuştu. SEDAŞ ile üreticiler arasındaki kriz aşıldı. SEDAŞ, borcu bulunan abonelerin borçlarını taksitlendirerek ödeme imkanı sağladı. Tavuk üreticileri bu kararla rahat bir nefes aldı.

Sakarya Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vedat Özer, SEDAŞ'ın katı tutumundan vazgeçmesinin üreticilere nefes aldırdığını söyledi. Üreticilerin borçlarını taksitlendirerek ödediğini ve bu konuda hassas davrandığını ifade eden Özer, "Sektör geride bıraktığımız aylarda gerek ekonomik kriz, gerekse girdi maliyetlerinin artmasıyla zor durumda kalmıştı. Bu sebeple bazı üreticilerin elektrik borcu vardı. Ancak hiçbir üreticimiz borcumu ödemem demedi. Şu anda enerji krizini aştık." dedi.

Özer, baharla birlikte ısınma maliyetlerinin azalacağını, bunun da girdi maliyetlerini düşürmesi sebebiyle tavuğun ucuzlayacağını vurguladı. Mayıs ayı ile birlikte piknik sebebiyle talebin artmasını beklediklerini dile getiren Özer, üretimde yüzde 10 gibi bir artış beklediklerini sözlerine ekledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]