Fatih Sultan Mehmet'i Kendine Örnek Alıyor

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2008 yılında en büyük başarıyı yaşadığı zorluklara rağmen ayakta kalarak gösterdiğini söyledi. Sofuoğlu, memleketi Sakarya'da Işık Lisesi'nde öğrencilerle söyleşiye katıldı ve motosikleti ile gösteri yaptı.

Işık Lisesi'nde öğrencilerle biraraya gelen Sofuoğlu, 2008 yılında yarıştığı Superbike kategorisinde yeni motosikletine uyum sağlayamadığını ve üzerine Sinan ağabeyini kaybetmesiyle çok kötü bir sezon geçirdiğini belirtti. Ağabeyinin ölümünden sonra yurt dışında ve Türkiye'de herkesin sporu bırakacağını düşündüğünü anlatan Sofuoğlu, mücadeleyi hiç bir zaman bırakmadığını ifade etti.

2008 Yılında Kariyerimin Sonuna Geldim Diye Düşünüyordum

'2008 yılında kariyerimin sonuna geldim diye düşünüyordum' diye konuşan Sofuoğlu, "Sinan ağabeyimi kaybettikten sonra artık son noktaya gelmiştim. 2008 yılında kariyerimin sonuna geldim diye düşünüyordum. Ancak 'Elimden geleni yapacağım' dedim ve bu yıl mücadeleyi hiç bırakmadım. Takımım iyi motor vermiyor, iyi lastik alamıyor ve her şey kötüye gidiyor derken son final yarışında 'Ne olursa olsun bu işi bırakmayacağım' dedim. Sonunda final yarışını kazandım. Bazen ayakta durmak bile başarı olabiliyor. '2008 yılında en büyük başarın nedir?' diye sorulduğu zaman 'Ayakta durmak' dedim. Çünkü 2007 yılında dünya şampiyonu olduktan sonra bu yılda herkes benden dünya şampiyonluğu bekliyordu. Ama iyi bir sezon geçiremedim. Mücadelenin ve sabrın ardından en son final yarışını kazandım." dedi.

Açık Ara Fark Attım

Sezonun son final yarışında geçen yıl dünya şampiyonu olduğu süper sport kategorisinde yarıştığını kaydeden Sofuoğlu, final yarışını hiç ummadığı şekilde açık ara önde tamamladığını bildirdi. 2008 yılında süper sport kategorisine yeni bir dünya şampiyonu geldiğini vurgulayan Sofuoğlu, şunları söyledi, "Yeni şampiyona sezonun final yarışında 1 yıldır idmanlı olmasına rağmen motoruma yeni kavuşmamın heyecanı ile açık ara fark attım. Bu yıl süperbike kategorisinde yarışmaya başlamıştım. Ancak süper sport şampiyonasında yarışmak için takımımla 2 yıl sözleşme imzaladıktan sonra tekrar süper sporta geri döndüm. Süper sportta yarıştığım motosikleti 1 yıldır hiç kullanmamıştım. Bir yıl ara verdikten sonra hiç antreman yapmadan motorsiklete binip şampiyon olacağımı hiç düşünmemiştim. Ben kendi motorumu geri buldum. 600 cc motosikleti çok seviyordum. Onu kullanmayı çok özlemiştim. Bu motorla yarışı kazanmam çok iyi oldu. Çok iyi çalışarak 2009'da 2007'den daha iyi bir sezon yapacağımı ümit ediyorum."

Öğrencilerle söyleşi yapan başarılı sporcu, kaskında yer alan Fatih Sultan Mehmet motifi ile ilgili bir soruya, "Ben geçmişime çok önem veren bir insanım. Fatih Sultan Mehmet'in resmini kaskımda taşıyorum. Çünkü onun hayatına çok büyük önem veriyorum. Onun yürüdüğü amaç uğrunda yaptıklarını herkes çok iyi biliyor. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethetti. Ben 22 yaşında dünya şampiyonu oldum. Fatih Sultan Memmet'i tamamen kendime örnek aldım. Bu yolda elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Sofuoğlu'na Okul Müdürü Bülent Yavuz tarafından plaket verildi. Sofuoğlu daha sonra motosikleti ile öğrencilere gösteri yaptı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]