Fas'tan Başarıyla Döndüler

13-14-15 Kasım 2009 tarihlerinde Fas’ın Rabat şehrinde yapılan 21 yaş altı dünya karate şampiyonasında ilimizi temsilen milli takım kadrosunda yer alan sporcularımızdan Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Şeyda Burucu ile Hendek Karate Spor Kulübü sporcusu Kerem Ali Zeren cumartesi günü yapılan müsabakalar sonucunda kürsüye çıkmayı başardılar.

Şeyda Burucu finale kadar sırasıyla 1. turda: Portekizli rakibini 6-0 - 2.turda: Kazak rakibini 4-3 - 3. turda: İngiliz rakibini 3-0 yarı finalde ise Avusturalyalı rakibi ile normal süresi berabere biten karşılaşmayı hakem kararı ile kazanarak final şansını yakaladı. Finalde Hırvat rakibi ile karşılaşan Şeyda rakibine 4-1 yenilerek  genç bayanlar +59 kg’da dünya ikinciliği elde ederek Sakarya karatesinde bu güne kadar bayanlarda elde edilen en iyi derecenin sahibi oldu.

Kerem Ali Zeren ise bronz madalya yolunda 1. turda Alman rakibini 4-0 – 2. turda Cezayirli rakibini 5-0 - 3. turda maltalı rakibini 3-0 lık skorlarla yendi 4. turda ise Japon rakibine şanssız bir şekilde 2-1 yenilince Japon rakibinin finale çıkması ile üçüncülük maçları yapma şansını yakalayan Kerem bu şansını iyi değerlendirerek röpesaj maçlarında ilk rakibi olan Yunanlı 1-0 ikinci rakibi olan Rus rakibinide 3-0 yenerek ümit erkekler 52 kg’da bronz madalyaya ulaştı ve dünya üçüncülüğü ile ilimize büyük bir gurur yaşattı.

Başarılı sporcularımız, antrenörleri İsmail YILGIN, Mustafa SOLMAZ, Nurkan KAYACIK, Karate Federasyonu Asbaşkanı Meydan KOBAŞ, Karate Milli Takım Menajeri Hikmet ŞAHA ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer  KALKAN eşliğinde önce Sakarya Valisi Sayın Hüseyin ATAK’ı makamında ziyaret ettiler. Sporcuları tebrik eden sayın Vali, İlimize ve Ülkemize büyük bir gurur yaşattıklarını ifade ederek sporculara başarı belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti. Ardından Sakarya Üniversitesi ziyaretinde Rektör Mehmet DURMAN’ın yokluğunda spor heyetini Rektör Yardımcısı Sayın Binnaz BAYTEKİN kabul etti. Sakarya Üniversitesi'nin her konuda spor camiasının yanında olacağını belirterek sporcularımızla gurur duyduklarını, Sakarya’nın bu başarıları hak ettiğini vurguladı. Sporcularımız ve heyet son olarak Tugay Komutanı Sayın Veli YILDIRIM’ı ziyaret etti. Tugay Komutanı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sporcularımızı tebrik etti başarılarının devamını diledi. Tugay Komutanı’da sporcularımız ve heyete hediyelerini takdim etti.


 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]