Fahri trafik müfettişlerinden sürücülere kötü haber

Fahri trafik müfettişlerinin araç plakalarına kestiği trafik cezaları tartışılırken, Sakarya Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkan Yardımcısı Oktay Ertem, ilde fahri trafik müfettişlerinin kestiği 8 bin cezanın daha yolda olduğunu söyledi.

Ertem, fahri trafik müfettişlerinin 2013 yılının ocak, şubat ve mart aylarında kestiği 12 bin adet trafik cezasının, emniyete ödenek gelmesiyle araç sahiplerine gönderildiğini söyledi. Bu sebeple kimi araç sürücülerine 3, kimilerine 5 adet ceza kesildiğini belirten Ertem, "Merak etmeyin. 8 bin ceza daha yolda." dedi.

Ödenek yokluğunda, trafik cezalarının, kesildiği tarihlerde gönderilemediğine dikkat çeken Ertem, "En düşük ceza 77 lira. Ama bir posta pulu 4-5 lira. Biz fahri trafik müfettişleri 7 gün içerisinde tutanaklarımızı emniyete vermemiz gerekiyor. Onlar bizim tutanaklarımızı alıyorlar, bilgisayara giriyorlar, karşılıklı kontrol ediyorlar, üç nüsha olarak çıkartıyorlar. Bunları zarflıyorlar. Bir tanesi vasıta sahibine, bir tanesi maliyeye gidiyor, bir tanesi kendi arşivlerinde kalıyor. Ödenek yokluğundan cezalar birikiyor, gönderilemiyor. Ödenek gelip toplu gönderilince de feryat ediliyor. Merak etmeyin 8 bin ceza daha yolda." diye ifade etti.

"Bizi eleştirenlerin bir gün bizimle dolaşmasını istiyorum"

Fahri trafik müfettişlerini niye suçladıklarını anlayamadıklarını vurgulayan Ertem, fahri trafik müfettişi olmayan bir kişinin kendileriyle bir gün dolaşmalarını önerdi. Ertem, son zamanda fahri trafik müfettişi sayısının arttığını ve müfettişlerin faal çalıştığını vurgulayarak, “Sakarya’da 2013 yılının Haziran ayına kadar 117 fahri trafik müfettişi vardı. Bunlardan 36 kişi çalışıyordu. Şu an Sakarya’da 426 fahri trafik müfettişi var.“ bilgisini verdi.

“Fahri trafik müfettişlerinin affetmediği hatalar”

Ertem, bu arada, fahri trafik müfettişlerinin affetmediği hataları ise şöyle açıkladı: "Yaya geçitleri üzerine, kavşak ve köşe başlarına ve yaya kaldırımlar üzerine park etmeyin. Lütfen emniyet kemerinizi takınız, seyir halindeyken cep telefonunuzu kullanmayınız."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]