Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezayı iptal ettirdi

Adapazarı ilçesinde esnaflık yapan Nezih Gürşen, Ocak ayından buyana bir fahri trafik müfettişi tarafından aracına sürekli ceza yazıldığı ve son yazılan trafik cezasının usulsüz olduğu gerekçesiyle Sakarya 1. Sulh Mahkemesine açtığı davayı kazanarak cezasını iptal ettirdi.

Adapazarı Yeni Camii bölgesinde esnaflık yapan Nezih Gürşen’in 54 ZU 878 plakalı otomobiline fahri trafik müfettişi tarafından aşırı yüksek sesle caddelerde dolaştığına dair para cezası yazıldı. Gürşen’in konuyla ilgili mahkemeye başvurmasının ardından fahri trafik müfettişi cezayı değiştirip egzoz ucundan çıkan sesten dolayı yeni bir para ceza yazdı. Gürşen aracında böyle bir sistemin bulunmadığını ve dolayısıyla cezanın iptal edilmesi için tekrar dava açtı. Araç bilirkişiler tarafından incelenerek, fahri trafik müfettişinin yazdığı cezanın usulsüz olduğu tespit edildi. Cezanın usulsüz olması nedeniyle mahkeme Nezir Gürşen’e kesilen para cezasını iptal etti.

"Sürekli ceza geliyordu"


Konuyla ilgili konuşan Gürşen, “Ocak ayından beri sürekli olarak fahri müfettişler tarafından evimize ceza kağıdı gelmekte. Elimizden geldiğince gelen cezaların hepsini ödedik, fakat en son gelen cezada aşırı yüksek sesle caddelerde dolaştığımıza dair bir ceza kesilmiş. Bizde Adapazarı bölgesinde esnaf olduğumuz için ve herkesin bizi tanımasından dolayı böyle bir durumu hiç yapmadık, yapmayızda. Gelen cezayı dikkatli incelemesem bunu da gidip ödeyecektim” dedi.
Cezanın usulsüz olduğunu belirterek cezaya itiraz etme gereği duyduklarını ve 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirten Gürşen, “Bu yüzden bu cezaya itiraz etme gereği duyduk. Daha sonra 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gittik, orada derdimizi anlattık, gerekli dilekçelerimizi yazdık. Sonrasında dava açıldı fahri müfettişe yazı gönderilmiş. Tekrardan evimize bir kağıt geldi, bunun içerisinde fahri müfettişin kararını değiştirdiği yüksek sesten ceza değil de, egzoz ucundan çıkan sesten dolayı ceza yazıldığı söylendi. Fakat aracımızda yine böyle bir sistem bulunmadığından dolayı bu cezanın iptal olmasını tekrardan itiraz ederek istedik. Bilirkişiler aracı inceleyerek mahkemeye sundular. Mahkemede bizi haklı bularak fahri müfettişin yazmış olduğu idari trafik para cezasını iptal etti” şeklinde konuştu.

"Son 3 ayda 8 bin ile 10 bin TL arasında ceza yazdılar"


Sakarya bölgesinde fahri müfettişlerin kestiği cezaların son 3 aylık dilim içinde arttığını belirten Gürşen, “Son 3 aylık zaman dilimi içerisinde Sakarya bölgesinde fahri müfettişlerin kestiği cezalarda bir artış bulunmakta. Yaklaşık 8 Bin ile 10 Bin TL arasında ceza yazıldığı söyleniyor. Fakat bunların denetlenip denetlenmediği ise meçhul. Bizim başımıza gelen diğer arkadaşlarımızın ve diğer araç kullanıcıların da başına gelebilirdi. Hakkımızı aradık, mahkeme yoluna başvurduk, bilirkişiler aracımızı incelediler, gerekli tutanaklar tutuldu ve mahkemede haklı olduğumuz kanıtlandı. Bu şekilde cezamızın iptalini gerçekleştirdik” diye konuştu.

Araçta sadece aksesuar amaçlı kullanılan bir son susturucu olduğunu da belirten Gürşen, son susturucunun egzoz sesini hiçbir şeklide artı bir ses katmadığını fahri müfettiş tarafından haksız yere ceza kesildiğini söyleyerek fahri trafik müfettişini adalete davet etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]