Fahri trafik müfettişi yazdı, mahkeme iptal etti

Sakarya\'da bir esnaf, fahri trafik müfettişinin yazdığı cezayı mahkeme kararıyla iptal ettirdi.

Mahkeme, yer, zaman ve belge eksikliğinden dolayı cezayı iptal etti.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com\'a konuşan R. U. isimli esnaf, "Herkese gelen ceza gibi bize de posta aracılığı ile iki adet ceza geldi. Şirket araçlarımıza, "emniyet kemeri takmama" ve "kırmızı ışıkta geçme" diye iki adet ceza yazıldı. Bu cezalardan biri 270 TL, diğeri 70 TL tutarındaydı. Biz kendimize güvendiğimiz için konuyu mahkemeye taşıma kararı aldık.

Başvuru yaptığımızda adli yıl kapalı olduğu için başvuruyu Nöbetçi Sulh Mahkemesi\'ne yaptık. Bizden aldıkları dosyaları inceleyen mahkeme, emniyetten ceza ile ilgili yazı istedi. Emniyet Müdürlüğü mahkemeye konuyla ilgili cevabını yazdı. Mahkemeye gönderilen yazıda suçlu olduğumuz belirtilince biz suçumuzun görüntülerle ispat edilmesini istedik. Bu şehirde mobese kameraları var. Arkadan yazılan cezaları kabul etmiyoruz diye itirazda bulunduk. Mahkeme de bizi haklı buldu.

Bunun haricinde cezalar Şubat, Mart, Nisan aylarında yazılıp 3-4 ay sonra elimize geçiyor. Kabahatler Kanunu\'na göre yazılan cezanın 10 gün içinde tebliğ edilmesi gerekiyor. Tebliğ edilmediği takdirde ceza hükümsüz oluyor. İşte bütün bu şartları göz önünde bulunduran mahkeme, fahri trafik müfettişinin yazdığı cezaları iptal etti" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]