Eyüp Yıldırım: Toçoğlu, Ismarlama Fikirlerle İş Yapıyor

Saadet Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Eyüp Yıldırım, “Marka Şehir Sakarya Projesi”'ni değerlendirdi.

Eyüp Yıldırım yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi.

Marka şehir ne oldu?

Artık marka şehir kelimesi sadece ağızlara sakız durumda, kayda değer bir tane çalışma yok. Marka Şehir Sakarya Projesi arka şehir felsefesine yenik düştü.

Akıncı Yönetim Vizyonu Geliştirilmeli 

Yerel yönetimler sadece temel sosyal ve teknik hizmetler götüren organizasyonlar olmanın ötesindedir. Altyapı hizmetleri sunmak, kavşak ve yol yapmak başarılı yerel yönetim anlamına gelmiyor. Bunun daha da ötesine geçerek şehri kültürel, sosyal, ekonomik yönden ileri taşımak ve yönetimi yönetişime taşımak gerekiyor. Dünya şehirleriyle yarışa girebilmek, onlarla rekabet edip önlerine geçmek dünyaca tanınmak anlamına geliyor. Yönetimde vizyon gelişmediğinden arkada kalındı.  

Belediye başkanı ne yaptığını bilmeli, ısmarlama fikirlerle iş yapmamalı

Ne yapacağını bilmeden şehrin sakinlerini ve dinamiklerini doğru hedefe yöneltmek ve götürmek mümkün değildir. Marka şehirler, ziyaretçileri, öğrencileri, yatırımcıları, nüfusunun kompozisyonunu, kaderini kendi elinde tutmayı amaçlamalıdır. Benim istediklerim gelsin, benim istediklerim yatırım yapsın ve benim istediklerim hemşehrim olsun demek bencilce yönetimin bir göstergesidir. Halkınıza yararı olmaz. Yönetimin elinde büyük fırsatlar vardır ancak bu fırsatları görecek ferasete ihtiyaç duymaktadır. Bu feraset Saadet Partisi’ndedir.

Anlaşmanın içeriği nelerden oluşuyor? Ne kadar harcama yapıldı? Niçin araştırmalar Sakarya Üniversitesi’nde yaptırılmadı? Halkımız bu soruların yanıtlarını merak ediyor.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]