Eylem yapıp sandığa gitmeyecekler!

Akyazı’ya bağlı Kuzuluk Topçusırtı mahallesi sakinleri uzun zamandan beri çektikleri susuzluk nedeniyle artık dayanamayacaklarını söylediler.

Yıllardan beri sağlıklı bir şekilde içme suyu kullanamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, dertlerini ilgili mercilere aktarmak için harekete geçtiler. Vatandaşlar, 300’e yakın imzayı bir dilekçe ekinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili mercilere gönderdiklerini söylediler. Toplanan imzaları hazırladıkları dilekçe ile ilgili mercilere ulaştıran ve o dilekçeye mahalle sakinleri adına imza atan Fadime Aydoğdu, “Bir damla temiz içme suyuna hasret kaldık. Geçmiş yıllarda da bu sorun vardı ama kapanan belediyemiz diğer mahallelerin suyunu keserek bize su veriyordu ve sorunumuz geçicide olsa çözüme kavuşuyordu. Şimdi ise belediyemiz kapandı ve biz de Büyükşehir kapsamına girdik ve SASKİ’ye bağlandık bağlanalı maalesef geçici çözümde ortadan kalktı ve tamamen susuz kaldık. Artık bu soruna çare bulunmalı. Eğer bu sorunumuza en kısa zamanda çare bulunmaması halinde eylem yapacaklarını ve ilk eylem olarak da 10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için sandığa gitmeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Yetkililerin sorunlarına bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Çeşmelerinden kısa bir zaman dilimi içinde su aktığını ancak akan o suyun içilmesinin mümkün olmadığını belirten mahalle sakinleri, sorununu çözülmesini istediler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]