Evinde Kimyasal Patlayıcı Bulanan Çocuk, Masum Çıktı

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, ele geçirilen patlayıcıların taş ocaklarında kullanıldığını söyledi. Patlayıcıların 18 yaşından küçük bir çocuk tarafından bulunduğunu belirten Ünsal, çocuğun örgütsel bir bağının bulunmadığını bildirdi.

Ünsal, yaptığı açıklamada, taş ocakları tarafından kullanılan patlayıcıların boş bir arazide 18 yaşından küçük olan E.Ç. tarafından bulunduğunu kaydetti.

Patlayıcıların taşıma esnasında düşürülmüş olabileceğini ifade eden Ünsal, "Çocuğun boş bir arazide bulduğu nitromat diye bir patlayıcı. Bu patlayıcı taş ocaklarında kullanılıyor. Muhtemelen taşıma esnasında düşmüş olabilir. O şekilde değerlendiriyoruz. Miktarı yaklaşık 2,5 kilogram. Çocuğun herhangi bir yapıyla bağı yok. Zaten yaşı 18 yaşından küçük olan çocuk izinsiz patlayıcı madde bulundurmaktan dolayı da cezaevine girdi. Çocuğun patlayıcılarla ilgili bilgisi yok. Maddeyi bulduğu belli oluyor. Değerlendirmelerimiz sonucunda bu neticeye vardık. Tamamen bilinçsizce yapılan bir hareket. Herhangi bir yerde kullanılmaya hazır düzenek yoktu. Bize bulduğu yeri de gösterdi." şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili ilk ayrıntılar için tıklayın

 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]