Evinde hayvan beslemekten men edildi

Sakarya\'da apartman dairesinde kedi besleyen ve apartman dışındaki sokak hayvanlarına yemek veren yaşlı kadına karşı açılan davada mahkeme, kadını evinde, balkonunda ve apartmanın 750 metre mesafesinde kedi köpek beslemekten men etti.

Mahkeme evde beslenen 2 kediyle ilgili ise beslenmesine izin verilen kedilerin apartman sakinlerinin hayatı ve sağlığı bakımından tehlike oluşturmayacak şekilde serbest bırakılmasına karar verdi.

Tığcılar Mahallesi Kesçi Sokak\'ta ki Sümbül Apartmanı\'nda yaşayan 71 yaşındaki Emel Ç. , evde ve apartmanın çevresinde kedi ve köpek beslediği gerekçesiyle apartman yönetimi tarafından mahkemeye verildi. Apartman yönetimi, Sakarya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi\'nde açtığı davada, Çatır\'ın evde beslediği birden fazla kedi ve köpeğin apartman ortak alanında duyulacak şekilde koku ve ses oluşturduğunu öne sürdü.

Apartman dışında, apartman alanında ve çevresinde kontrolsüz olarak hayvanları besleyen Ç. \'nin çevre kirliliğine ve rahatsızlığa sebebiyet verdiğini ileri süren apartman yönetimi, Ç. \'nin uyarılara rağmen hayvan beslemekten vazgeçmediğini iddia etti.

Yönetim, Ç.\'nin dairesinde bulunan çevreyi ve sağlığı tehdit edici koku ve sesin engellenmesi için evde bulunan hayvanların uzaklaştırılmasını istedi.

Ç.\'nin avukatı Erhan Dursun ise söz konusu dairenin müvekkiline ait olmadığını belirterek açılan davanın husumet yönünden reddinin gerektiğini savundu. Dairenin müvekkilinin kızına ait olduğunu kaydeden Dursun, "Bu daire kızı tarafından kullanılmaktadır. Müvekkilim zaman zaman kızının yanında kalmaktadır. Davaya konu olan evcil hayvanlarda müvekkilimin kızına ait kimlikli hayvanlardır. Hayvanların belediye kayıtları da mevcuttur. Davanın reddini talep ediyoruz." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, şikayet edilen dairede, dairenin balkonunun altında ve yanında bulunan boş arsada kedi ve köpeklere yemek pişirilerek balkondan atılması, boş arsaya bırakılarak beslenip bakılmasının ses, gürültü ve benzer olgulara katlanma ve hoş görü sınırını aşan bir durum olduğunu belirtti.

Hayvanların beslenmesinin apartman ve çevresine hayvan pisliği, beslenmeden kalan artıkların kokular yaydığı, kedi ve köpeklerin alışkanlık suretiyle bölgede toplanmasına neden olduğunu kaydeden mahkeme, bu durumun apartman sakinlerinin çevresini ve sağlığını tehdit edecek nitelikte olduğunu kaydetti.

Mahkeme, çevreyi ve sağlığı tehdit edici koku, gürültü ve pisliğin engellenmesi için Ç. \'nin evde beslediği iki kedi dışında evin dışında, balkonunda, apartman çevresinde kedi ve köpek beslenilmesine yasak getirdi. Ç. , apartmanın 750 metre mesafesine yakın yerde kedi ve köpek beslemekten men edildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]